Whatsapp met ons

SentinelOne: een ongeëvenaarde AI-beveiliging
Nieuws 25 april 2023

SentinelOne: een ongeëvenaarde AI-beveiliging

Kunstmatige intelligentie is bijna niet meer weg te denken. Van slimme chatbots tot het maken van kleine kunstwerken: je komt het overal tegen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om je beveiliging toe te vertrouwen aan AI? Onze collega Wim vertelt je meer over SentinelOne, een unieke manier van security. 

 

Huidige digitale dreigingen 

De digitale wereld ontwikkelt zich met grote stappen, waar ook hackers en andere digicriminelen op inspelen. Ook zij werken aan nog slimmere, sluwere en vooral ondetecteerbare manieren om aan gevoelige gegevens en bruikbare data te komen. Hierdoor zijn de dagen van ‘alleen een virusscanner’ allang voorbij. De online aanvallen gaan namelijk veel verder met zaken zoals malware- en phishingaanvallen. 

 

Wat is SentinelOne?

Waar de meeste bedrijven en organisaties programma’s hebben draaien voor onder andere antivirus, -spam en -malware, heeft SentinelOne dit alles en meer in huis. De beveiligingsoplossing voorziet alle endpoints in de organisatie van de beste security met behulp van kunstmatige intelligentie. In realtime controleert SentinelOne automatisch alle mogelijke vormen van digitale bedreigingen en handelt hier snel en gepast naar. 

 

Onverslagen veiligheid 

Het klinkt als een marketingpraatje, maar SentinelOne biedt de beste beveiliging op het gebied van eindpuntbeveiliging. Hoe goed? Uitmuntend. Sterker nog: op het moment van de publicatie van dit artikel is SentinelOne volgens de gerenommeerde MITRE ATT&CK®-richtlijn met een 100% preventiepercentage getest. Daarnaast is de beveiligingsoplossing gecertificeerd op meerdere vlakken, waaronder de hoogstaande VB100-certificering. Met name deze laatste certificering is voor menig bedrijf lastig te behalen vanwege de strenge eisen. 

 

SentinelOne in gebruik 

Voor een ijzersterke eindpuntbescherming is SentinelOne een zeer goede uitkomst. Maar dit is niet de enige reden om voor deze beveiligingsoptie te gaan. SentinelOne creëert na een aanval een overzichtelijke visualisatie. Hierin is voor zover het voor het platform mogelijk is exact te zien waar de dreiging vandaan is gekomen en via welke wegen het is beland in je systeem. 

 

Een andere krachtige functie is SentinelOne’s Dynamic Behavior Tracking Engine. Met unieke machine learning-technieken leert het platform geautomatiseerd om de meest uiteenlopende cyberaanvallen te identificeren, de dreiging op systemen te voorspellen en er op tijd naar te handelen. 

 

Altijd en overal beschermd 

SentinelOne levert bescherming van het hoogste niveau op ieder moment van de dag. Eenmaal geactiveerd kun je rekenen op realtime security, zonder dat dit impact heeft op de werking van je devices. Daarnaast hoeft het apparaat niet continu online te zijn. Zonder verbinding met een netwerk blijft SentinelOne bescherming bieden tegen alle dreigingen. 

 

Meer weten? 

SentinelOne is een krachtig en eigenlijk onmisbaar stukje kunstmatige intelligentie dat een verrijking is voor ieder bedrijf. Wil je meer informatie over de werking en alle functies? Neem dan contact met ons op.  

 

Wim Milder 

Business Development Directeur