Whatsapp met ons

Slim communiceren? Vijf redenen om te gaan voor Teams Calling
Nieuws 21 februari 2023

Slim communiceren? Vijf redenen om te gaan voor Teams Calling

Flexibel werken is steeds meer de norm. Hoe blijf je met zowel je collega’s als met de klant in contact, ongeacht waar en wanneer je werkt? Werk en communiceer slimmer met Teams Calling. Collega Ricardo de Rijcke vertelt graag meer over wat je kunt met deze communicatieoplossing. 

Teams Calling: wat is het? 

Een zakelijk telefoonnummer is een goede en vooral professionele manier waarop klanten in contact kunnen komen met een bedrijf. Vroeger kwam een binnenkomende oproep dan binnen op een vast toestel waar iemand continu bij in de buurt moest zijn. Tegenwoordig kan dit veel sneller, slimmer en vooral flexibeler. Met behulp van Teams Calling koppel je de huidige telefonie van het bedrijf aan Microsoft Teams. Hiermee kun je met de klant niet alleen altijd en overal bellen, maar ontgrendel je tevens veel meer handige mogelijkheden. Een ander groot pluspunt is dat Teams Calling samenwerkt met de meeste grote, zakelijke providers zoals KPN.

Vijf belangrijke voordelen van Teams Calling 

Totaalpakket voor communicatie

Een van de grootste voordelen van Teams Calling is dat het een totaalpakket biedt voor alle communicatievragen. Je kunt namelijk naast het voeren van een telefoongesprek veel meer met behulp van de app Microsoft Teams. Verzend bijvoorbeeld een document, voer chatgesprekken en zet gemakkelijk een groepsgesprek op. 

Altijd en overal bereikbaar

De tijd van onbereikbaarheid is voorbij. Alle functies van Teams Calling zijn te gebruiken in de app Microsoft Teams. Deze applicatie kun je downloaden voor alle apparaten waar je op wilt werken. Werk door met smartphones, tablets, laptops en zelfs met smartwatches. Op deze manier kun je altijd en overal reageren op iedere binnenkomende oproep. 

Beschikbaarheidsfunctie

Zit je even in een vergadering, ben je afwezig voor de lunch of juist beschikbaar? Dan is het voor jouw collega’s wel zo fijn om te weten of je bereikbaar bent of niet. Gebruik hiervoor de beschikbaarheidsfunctie in de app van Microsoft Teams. Op deze manier kun je laten weten of je een gesprek kunt aannemen of dat een andere collega dit beter even kan doen

Flexibele schaalbaarheid

Een gezond bedrijf groeit, wat ook invloed heeft op het gebruik van de communicatiemiddelen. Teams Calling kan volledig naar behoefte van het bedrijf worden bijgeschaald. Een nieuwe gebruiker is snel aangemaakt en kun je binnen no-time de juiste rechten toewijzen. Daardoor ben je altijd voorbereid op de veranderingen binnen het bedrijf. 

Zeer uitgebreide telefooncentralemogelijkheden

Teams Calling biedt een scala aan opties en mogelijkheden voor een goed en volledig beheer van jouw telefonie. Zo kun je een welkomsttekst instellen met een keuzemenu. De beller wordt zo goed en geautomatiseerd doorverbonden met de juiste collega. Daarnaast koppel je Teams Calling gemakkelijk met een (intern) telefoonboek. Zo zie je als het bekend is een naam achter de binnenkomende oproep. 

Altijd in contact met Axoft 

Uiteraard zijn deze vijf voordelen het begin van de vele mogelijkheden binnen Teams Calling. Om alles te weten te komen kun je contact met ons opnemen. Wij gaan graag met je in gesprek om te zien hoe Teams Calling jou en je collega’s nog slimmer laat communiceren. 

Ricardo de Rijcke 

Commercieel Manager