Whatsapp met ons

Slimmer plannen met Microsoft Teams
Nieuws 23 februari 2024

Slimmer plannen met Microsoft Teams

De nieuwe functies van Microsoft Teams

Vanaf de lente van 2024 is het zover: een gloednieuwe AI-gestuurde functie binnen Microsoft Teams. Dit klinkt natuurlijk niet heel verrassend, aangezien er vandaag de dag al veel oplossingen op de markt zijn met een basis of verrijking van kunstmatige intelligentie. Wat maakt de aankomende functie voor Teams zo speciaal? Onze collega Wim Milder heeft het voor je uitgezocht en vertelt je er graag meer over. 

Planner zonder AI

Velen zijn wellicht al bekend met de Planner-optie binnen Microsoft Teams. Hoewel het op dit moment tamelijk vanzelfsprekend en intuïtief werkt, zijn er vooral online veel geluiden te horen hoe inefficiënt het nu werkt. Verreweg de meeste afspraken dien je handmatig in te voeren en in te plannen. Je krijgt ook lang niet altijd bericht wanneer er al een afspraak staat of op welk moment je het beste de volgende meeting kunt houden. Dit kan nog wel eens zorgen voor lege plekken in de agenda waar je tien minuten zit te wachten op het volgende gesprek. 

Een ander veelgehoord kritiekpunt is dat je weliswaar in Planner kunt plannen en meer ook niet. Voor andere zaken die je logischerwijs wilt koppelen met je planning zoals een to-do is alleen op een zeer omslachtige manier een oplossing. 

Wat is er anders?

Microsoft Planner gaat zoals eerder aangegeven vanaf de lente van 2024 volledig op de schop. Microsoft omschrijft het zelf als een gezonde mix tussen To Do, Planner en Project, gemengd en geperfectioneerd door Microsoft Copilot. Dit is dan ook exact wat de eerste schetsen en video’s van de softwaregigant laten zien: een dashboard met functies van alle genoemde onderdelen. Zo kun je in de nieuwe Planner onder meer een to-do-lijst uitwerken, op specifieke momenten inplannen en hier zelfs collega’s die in jouw team zitten aan koppelen.  

Een ander groot voordeel is dat de nieuwe Microsoft Planner klaar is voor iedere organisatie. Of je nu met drie personen of met 150 man werkt: de mogelijkheid tot op- of afschaling is enorm makkelijk. Daarnaast is de kracht van Copilot verreweg de meest rijke toevoeging. Copilot genereert automatisch plannen en doelen voor projecten en kan de status hiervan ook acties bijhouden. Daarnaast reageert de slimme software op veranderingen: is een specifiek onderdeel van een ingepland project afgerond, dan kan Copilot hier direct op anticiperen en de planning hierop bijsturen. 

Meer weten

Dit zijn slechts enkele voorbeelden tot wat de nieuwe Microsoft Planner in staat is. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden beschikbaar zoals een naadloze integratie met andere Microsoft 365-oplossingen zoals Loop, Outlook en Viva Goals. Nieuwsgierig naar alle opties van de vernieuwde Microsoft Planner?  Dan kun je contact met ons opnemen om meer te weten te komen. Wij denken net zoals Microsoft Copilot zeer graag en kundig met je mee. 

Wim Milder