Whatsapp met ons

Thuiswerken in de herfst: veilig en efficiënt
Nieuws 28 november 2023

Thuiswerken in de herfst: veilig en efficiënt

Hoe werk je efficiënt en veilig thuis? Joachim helpt je aan een herfst zonder IT zorgen

De herfst blaast een nieuwe routine in ons leven met kortere dagen en de natuur die zich opmaakt voor de winter. Voor velen van ons betekent dit ook meer thuiswerken. Maar hoe zorgen we ervoor dat dit veilig en efficiënt gebeurt, voor zowel de medewerker als het bedrijf? Onze collega Joachim geeft je de nodige handvatten om je klaar te maken voor een perfect najaar.

Een herfst zonder IT-zorgen 

Axoft helpt je graag om deze herfst zo zorgeloos mogelijk te maken. Met advies op maat en oplossingen die passen als een (winter)jas, staan we voor je klaar. Deze tips helpen je daar ook bij: 

Houd als IT-afdeling de vinger aan de pols 

Als IT-beheerder moet je zorgen voor regelmatige updates en onderhoud op afstand. Je wilt niet dat een medewerker in de kou staat omdat een update misgaat. Zorg voor een IT-supportlijn die zo warm en verwelkomend is als een kop hete chocolademelk na een herfstwandeling. 

Cybersecurity als paraplu voor elke regenbui 

Net als dat je jezelf beschermt tegen de regen, moet je je bedrijfsnetwerk beschermen tegen de storm van cyberdreigingen. Zorg voor goede firewalls, anti-malware software en regelmatige back-ups. Zo blijf je droog, wat er ook gebeurt. 

Blijf op de hoogte 

Technologie verandert snel, net als het weer in de herfst. Zorg dat je op de hoogte blijft van de laatste trends en ontwikkelingen. Abonneer je op nieuwsbrieven, volg webinars en deel kennis met collega’s. Zo blijf je voorbereid op elke verandering, hoe plotseling ook. 

Veiligheid voorop: versleutel die data 

Als IT-beheerder weet je het als geen ander: veiligheid is key. Zorg daarom voor sterke wachtwoorden en VPN-verbindingen. Ook het beheer van mobiele apparaten is van groot belang als er meer aandacht wordt gelegd op het hybride werken. Met de herfststormen die om ons huis gieren, is het een comfortabele gedachte dat je alles onder controle hebt met mobiel beheer op afstand van Axoft. Je zorgt dat alle bedrijfsdata op ieder moment veilig zijn, ook op de devices van thuiswerkend personeel. 

Meer weten? 

Door deze tips toe te passen, wordt thuiswerken in de herfst niet alleen veilig en efficiënt, maar ook aangenaam en productief. Wil je meer weten over een van bovenstaande herfsttips of heb je nog een eigen die je graag met ons wilt delen? Neem gerust contact met ons op! 

 

Joachim Hodes
Product- & Partnermanager