Whatsapp met ons

Toekomstinnovaties op de werkvloer
Nieuws 7 februari 2023

Toekomstinnovaties op de werkvloer

Begin 2023 vond in Las Vegas de bekende elektronicabeurs Consumer Electronics Show plaats. Ook bij deze editie zijn weer een hoop innovaties, ideeën en concepten gepresenteerd waar je zowel thuis als op kantoor van kunt genieten. Onze collega Joachim Hodes heeft enkele hoogtepunten op een rijtje gezet. 

Sportief aan het werk 

Het bekende computermerk Acer richt op niet alleen de productiviteit maar ook op welzijn. Met het eKinekt BD 3 fiets je voor ongeveer €1000,- stabiel achter je laptop en blijf je zo de gehele dag in beweging. Zo sport je terwijl je tegelijkertijd werkt aan de bedrijfspresentatie of videobelt. Het ‘fietsbureau’ heeft een USB C-poort en twee USB A-poorten en te zetten in twee modi: Working en Sports. Daarnaast wordt het bureau met een app geleverd om zo te monitoren hoe actief je bent. 

Veel innovaties op laptopgebied 

De ontwikkelingen van de laptops gaan ook in een hard tempo vooruit. Tijdens CES 2023 stonden er ook weer veel fabrikanten klaar met enkele uitzonderlijke modellen en technische snufjes. Er is met name veel geïnvesteerd in de (door)ontwikkeling van de displays en interne hardware. Fabrikant Lenovo heeft meerdere laptops gepresenteerd, waaronder een Yoga Book met twee 13,3-inch OLED-schermen en de ThinkBook Plus Twist met een draaibaar E Ink- en OLED-scherm. Samsung vertoonde een uniek scherm dat in de basis 10,5 inch is, maar kan worden uitgeschoven tot 12,4 inch.

Verbeterd hybride werken met AMLOS 

Canon kwam naar de CES 2023 met het prijswinnende AMLOS, wat staat voor Activate My Line Of Sight. Met een Canon PTZ-camera en zeer slimme software maakt AMLOS een presentatie nog interactiever. Personen die buiten een presentatie contact leggen met de software krijgen toegang tot een dashboard. Hierop staan onder andere de presentator en presentatie zelf in beeld, net zoals andere opties zoals een whiteboard dat altijd scherp en in het zicht blijft en meer interactieve mogelijkheden. 

Transparant OLED-scherm in de woonkamer 

Een andere prijswinnaar op de CES 2023 kwam uit het techlab van LG. Met een transparante scherm stream je een videocall met gemak naar het scherm met houten standaard, waarna het display weer volledig opgaat in de omgeving. Uniek aan dit scherm is het 360-gradenontwerp en een geheel draadloze verbinding. Het ene moment kijk je naar de televisie, het andere moment is deze ogenschijnlijk uit het beeld. 

Innovaties voor thuis en op kantoor 

Hoewel maar enkele ontwikkelingen die zijn gepresenteerd tijdens CES 2023 ook echt succesvol worden, is het altijd goed om deze ontwikkelingen in de gaten te houden. Wil je meer weten over een van bovenstaande of andere interessante technologieën en hoe deze jouw werk kunnen verbeteren? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je na over de toekomst. 

Joachim Hodes 

Product- & Partnermanager