Whatsapp met ons

Aantal cyberaanvallen in Nederland meer dan verdubbeld!
Nieuws 29 augustus 2017

Aantal cyberaanvallen in Nederland meer dan verdubbeld!

Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf F-secure blijkt dat Nederland een grote rol speelt als het gaat om cybercriminaliteit. F-Secure is hier achter gekomen door in verschillende landen verscheidene lokservers te plaatsen om zo de cybercrime te kunnen monitoren. 

7% van de cyberaanvallen gebeurt vanuit Nederland

Op nummer één staat als grootste land Rusland. Hier vandaan worden de meeste cyberaanvallen gepleegd. Op de tweede plaats staat Amerika en op de derde plek ons eigen kleine kikkerlandje: Nederland! Na landen als Rusland en Amerika is dit een opvallend verschijnsel.

Nederland is voor cyberworld niet alleen een geliefde plek om aan te vallen, vanuit ons eigen land worden er namelijk ook heel wat aanvallen gepleegd. In de eerste zes maanden van 2017 is het aantal activiteiten met 223% toegenomen ten opzichte van de laatste zes maanden van 2016. Dit grote verschil heeft er deels mee te maken dat in het afgelopen halfjaar de hoeveelheid lokservers toegenomen is, maar ook zeker omdat cybercrime helaas maar blijft stijgen en stijgen.

Beveiliging

Dat Nederland vaak aangevallen wordt, dat is bekend. Wie er het meest aangevallen wordt, dat weten we helaas niet. Het is daarom van groot belang dat particulieren, bedrijven en overheidsinstanties zich goed beveiligen tegen deze aanvallen.

Webroot

Webroot is de marktleider in cloud-gebaseerde, real-time opsporing van internetbedreigingen voor consumenten, bedrijven en ondernemingen. Webroot biedt een revolutionaire internetbeveiliging die alle manieren waarop u online verbinding maakt beschermt. Axoft heeft op dit moment meer dan 1000 Webroot accounts in het beheer. Deze accounts worden door Axoft nauwlettend in de gaten gehouden om cyberaanvallen te voorkomen. Een Webroot account kost bij Axoft slechts € 2,50 per maand per medewerker! Wilt u meer informatie ontvangen over Webroot? Neem dan contact op met Axoft | info@axoft.nl | 088-2210800

Bron: Telegraaf