Whatsapp met ons

ALERT: WannaCry Ransomware cyberaanval
Nieuws 30 mei 2017

ALERT: WannaCry Ransomware cyberaanval

Zoals u wellicht heeft meegekregen vanuit de media is er een grootschalige cyberaanval met WannaCrypt0r 2.0 ransomware uitgebroken. Deze aanval met malware zorgt ervoor dat systemen “gegijzeld” worden en pas na betaling via bitcoins weer (gedeeltelijk) vrijgegeven worden voor gebruik.

Ondanks dat Microsoft de cyberaanvallen onder controle heeft, is er een groot potentieel gevaar van een nieuwe variant. Het is dus zaak dat u uw organisatie goed inlicht over de WannaCry0r 2.0 ransomware cyberaanvallen. Systemen die kwetsbaar zijn kunnen deze malware namelijk binnen krijgen via websites of email met bijlages. Let daarom goed op met het openen van bijlages die deze ransomware zou kunnen bevatten. 

Microsoft heeft inmiddels een update vrijgegeven die het lek zou moeten dichten. Het is daardoor belangrijk dat uw systemen zijn bijgewerkt met de laatste Windows Updates. Heeft u systemen in beheer bij Axoft? Dan zijn deze inmiddels bijgewerkt of wordt dit zo spoedig mogelijk gedaan in afstemming met u.

Heeft u systemen in eigen beheer? Zorg er dan voor dat deze worden bijgewerkt met minimaal update MS17-010, welke is vrijgegeven op 14 maart 2017. Mocht u ondersteuning nodig hebben of vragen over de ransomware? Dan kunt u contact opnemen met Axoft IT & Telecom via telefoonnummer 088 – 221 08 00.