Whatsapp met ons

Digital Trust Center voor MKB
Nieuws 12 juni 2018

Digital Trust Center voor MKB

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) start met een Digital Trust Center voor MKB. Na de introductie op afgelopen Prinsjesdag is de website begin deze week, maandag 11 juni, live gegaan. Op deze website kunnen MKB’ers praktische informatie, tools en advies vinden om veilig, digitaal te ondernemen. Middels dit platform hoopt het EZK de online veiligheid te verbeteren.

‘Voor het midden- en kleinbedrijf biedt digitalisering economische kansen’, vertelt Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. ‘Een belangrijke voorwaarde om deze groeikansen optimaal te kunnen benutten, is een goede digitale weerbaarheid van ondernemers. Het DTC helpt ondernemers om dit zelfstandig te verbeteren.’ Het Digital Trust Center moedigt de bezoeker aan om regionale en/of sectorspecifieke samenwerkingsverbanden aan te gaan, zodat partijen elkaar kunnen ondersteunen bij het veilig digitaal ondernemen.’ Het platform heeft de wens om middels interactie van de bezoekers de digitale weerbaarheid te vergroten, bijvoorbeeld door middel van kennisdeling en gezamenlijke inkoop van gespecialiseerde diensten.

Waar de website nu nog gericht is op heel het MKB, hoopt het Digital Trust Center binnenkort ook branchespecifieke informatie toe te voegen. Bekijk de website hier: www.digitaltrustcenter.nl

Bron: Computable