Whatsapp met ons

Maak uw digitalisering een succes!
Nieuws 17 april 2018

Maak uw digitalisering een succes!

Hoe maakt u een succes van uw digitalisering? Deze vraag stond centraal, tijdens The Digital Dutch afgelopen donderdag, 12 april. Tijdens deze avond konden de bezoekers meer te weten komen over de nieuwste technologieën op het gebied van data security, toekomstbestendigheid en de essentiële tools voor de economie van morgen. Teveel om op te noemen dus, maar we vatten het graag voor u samen middels de volgende trends:

Van babyboom naar databoom!

Sinds de komst van abonnementen met onbeperkte data, neemt het datagebruik steeds meer toe. Het totale mobiele dataverbruik (3G en 4G) steeg sinds de invoer van onbeperkt data met ruim 25 procent ten opzichte van een kwartaal eerder, van 61 miljard MB naar ruim 77 miljard MB. Dit vraagt veel van onze verbindingen. Zo veel zelfs, dat in 2025 het huidige glasvezelnetwerk in Nederland de hoeveelheid data waarschijnlijk niet meer kan verwerken. Reden voor veel techneuten om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om de netwerkcapaciteit te vergroten.

Privacy is key

De toename van data gaat gepaard met de toenemende vraag naar bescherming van privacy. Er wordt steeds meer gesproken over een data-driven society, maar ondertussen vliegen de veiligheidsschandalen je om de oren. Om je als bedrijf goed voor te bereiden op een potentiële cyberaanval, zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. Echter, zij blijven ontwikkelen, dus wij moeten ook blijven ontwikkelen.

Computers in opstand?

In veel sciencefiction films zie je het al gebeuren; de computers nemen de wereld over met behulp van Artificial Intelligence. Gelukkig zal het zo ver niet komen, maar de ontwikkelingen gaan snel. Er zijn immers inmiddels al robots die salto’s kunnen maken of zelf een gesprek kunnen voeren. Dankzij Machine Learning verbeteren de apparaten zichzelf, waardoor de ontwikkeling steeds sneller gaat. Technologie wordt steeds intelligenter!

Mixed Reality

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zijn inmiddels veelgehoorde termen in de wereld van games. Toch zijn er ook in het bedrijfsleven veel mogelijkheden waar VR of AR de oplossing kan bieden. Zo heeft IKEA een tool ontwikkeld, waarmee klanten een meubel vóór aankoop in hun eigen woning kunnen ‘projecteren’, maar ook in andere branches zijn er genoeg toepassingen te bedenken.

Gekoppelde systemen

Veel systemen staan al sterk op zichzelf, maar als combinatie vormen ze een super team! Zo ontstaan vaak nieuwe toepassingen in zowel Mixed Reality als Data-driven society. Hier houdt het echter niet op. Door deze gekoppelde systemen ontstond bijvoorbeeld ook Connected Driving (o.a. Flitsmeister) en in de toekomst misschien zelfrijdende auto’s!

Bron: KPN