Whatsapp met ons

Geen hoge kosten in het buitenland
Nieuws 19 mei 2017

Geen hoge kosten in het buitenland

Niemand wil bij terugkomst van de vakantie een torenhoge rekening op de deurmat aantreffen, omdat er blijkbaar toch internetverbruik is geweest zonder het te weten.
Om dit te voorkomen vindt u hieronder een paar tips op die goed van pas kunnen komen als u van plan bent om op vakantie te gaan buiten Nederland.

  • Check of uw data roaming niet aanstaat terwijl u de grens overgaat. Wanneer data roaming uitstaat bent u wel nog gewoon bereikbaar en kunt u bellen en sms’en.
  • Voordat u op vakantie gaat, vraag aan uw provider of er een data limiet op uw abonnement zit. Dit is om te voorkomen dat u een onverwachtse rekening krijgt. Uiteraard kunt u er voor kiezen om het limiet te verhogen of te verlagen.
  • Check of er een Wifi verbinding in de buurt is. Wanneer U echt even wilt internetten en u zit al in het buitenland, maak gebruik van een gratis, open Wifi netwerk beschikbaar.
  • Geen Wifi verbinding beschikbaar en toch even op internet? Zet de data roaming optie aan, maar zodra u klaar bent zet deze ook meteen weer uit.
  • Houd u er rekening mee dat filmpjes kijken en games via internet veel data verbruiken. Doe daarom ook alleen het noodzakelijke via het internet (als u niet op de Wifi zit).
  • Zet alle automatische updates uit. Hiermee voorkomt u dat het toestel zichzelf of de apps vanzelf gaat updaten en er dan gebruik wordt gemaakt van het 3G/4G-netwerk.
  • Als u goedkoper wilt internetten en/of bellen in het buitenland, check of uw provider een voordeelbundel heeft om in het buitenland goedkoper te bellen en internetten. Deze bundels kunnen via een sms’je worden geactiveerd.

Heeft u toch nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met één van onze medewerkers. Klik hier voor de contactgegevens.