Whatsapp met ons

Vaarwel Teams Files, welkom OneDrive for Teams
Nieuws 30 januari 2024

Vaarwel Teams Files, welkom OneDrive for Teams

Na vele frustraties over het delen van Teams files met anderen is hier eindelijk een andere mogelijkheid voor, namelijk: Microsoft OneDrive.

Microsoft Teams is het nieuwe jaar goed begonnen met een reeks interessante wijzigingen en verbeteringen. Zo kun je deze maand gebruikmaken van onder meer de slimme Intelligent Recap dat vergaderingen slim kan samenvatten en vanaf februari is het mogelijk om via Android Auto deel te nemen aan vergaderingen. Toch kijken wij nu naar een andere grote wijziging: het vervangen van Teams Files. Onze collega Wim Milder weet hier het fijne van en legt uit wat je kunt verwachten. 

Frustraties van Teams Files 

In Microsoft Teams is het mogelijk om via Teams Files bestanden op te slaan en te delen met anderen. Toch is een veelgehoord punt van aandacht dat Teams Files niet soepel samenwerkt met het Microsoft 365-pakket. De kritieken waren hoorbaar op vele werkvloeren en zijn terug te vinden op menig communityforum. Denk hierbij aan connectiviteits- en synchronisatieproblemen, het gebrek aan een heldere interface en het feit dat de dienst niet gemakkelijk of soms helemaal niet werkt met andere programma’s. 

OneDrive for Teams biedt verlichting 

Het gebruik van OneDrive binnen het Microsoft 365-platform is voor veel bedrijven en organisaties geen onbekend terrein. Volgens Microsoft is nu dan ook het goede moment om ook Teams te koppelen aan deze cloudopslagoplossing. Het idee is dat de OneDrive for Teams-app een naadloze verbinding biedt tussen Teams en alle andere producten. Daarnaast biedt de OneDrive-app nieuwe functionaliteiten en slimme toevoegingen voor alle werknemers. 

Verrijking van OneDrive 

Bij het openen van de applicatie zie je als gebruiker een handige homepagina. Hierop zijn onder andere de meest recente uploads en wijzigingen te zien, net zoals informatie dat interessant kan zijn voor de werkdag. Denk hierbij aan content dat is uitgewerkt in programma’s die ook met Microsoft 365 zijn verbonden zoals Power BI en Whiteboard. Andere functies die voor extra verrijking kunnen zorgen zijn 

  • Shared view: een overzicht van met de gebruiker gedeeld bestand, chatkanaal, e-mail of andere informatie en content 
  • Favorieten: optie om bestanden, chats of belangrijke onderdelen te markeren om snel weer toegang hiervoor te krijgen 
  • Prullenbak: per ongeluk een bestand verwijderd? Duik de digitale prullenbak in en zet een bestand weer terug waar deze hoorde. 

Meer weten 

Deze nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden zijn slechts het topje van de OneDrive for Teams-ijsberg. Ben je nieuwsgierig naar alle opties en op welke manier je de app kunt gebruiken binnen de organisatie? Dan kun je contact met ons opnemen om meer te weten te komen. Wij praten je graag bij en geven je graag meer inzicht in alle opties en mogelijkheden voor jouw organisatie. 

 

Wim Milder
Business Development Directeur