Whatsapp met ons

Veelgestelde vragen over Teams Calling en het antwoord erop
Nieuws 16 maart 2023

Veelgestelde vragen over Teams Calling en het antwoord erop

Gemakkelijk bellen met collega’s en klanten zonder je smartphone op te pakken? Het kan met behulp van Teams Calling. Toch zijn er nog veel onduidelijkheden over deze functie binnen Microsoft Teams. Onze collega Wim Milder praat je graag bij en geeft antwoord op enkele veelvoorkomende vragen. 

 

Wat is Teams Calling eigenlijk? 

De meesten zijn wel bekend met Microsoft Teams. Dit programma om te kunnen chatten en bellen van en naar andere gebruikers van Teams is de afgelopen jaren steeds meer gegroeid in populariteit en functionaliteiten. Teams Calling verrijkt de manier van communiceren door te bellen en gebeld worden met de vaste lijn. Dit is niet alleen praktisch, maar oogt vanwege het gebruik van een zakelijk telefoonnummer ook professioneel. 

 

Dat klinkt goed, maar wat voor voordelen biedt Teams Calling in vergelijking met de gewone telefoon? 

Teams Calling biedt de flexibiliteit en mogelijkheden van een regulier chatprogramma met de voordelen van een standaard telefoonnummer. Daarnaast zijn er meer pluspunten te benoemen, zoals een koppeling met het CRM-systeem. Zo weet je precies wie er belt of kun je gemakkelijk een telefoonnummer verbinden aan een bestaand contactpersoon. 

 

Werkt Teams Calling alleen via de laptop of computer? 

Het grote voordeel van Teams Calling is dat het werkt waar je de Microsoft Teams-app op hebt staan. Dit kan uiteraard zijn op je laptop, maar hier stopt het niet bij. Alle devices waarop je de applicatie kunt installeren zijn beschikbaar om mee te bellen. Zo is vrijwel iedere smartphone en tablet geschikt voor dit programma. Heb je behoefte om te bellen met een echt, bedraad toestel? Er zijn mogelijkheden zoals de Yealink MP56: een vast toestel waarop Microsoft Teams is geïnstalleerd. Neem gerust contact met ons op om meer over deze hardware te weten te komen. 

 

Welke opties zitten er nog meer in Teams Calling? 

Het blijft natuurlijk niet alleen bij het standaard bellen van en naar een ander telefoonnummer. Teams Calling biedt je een professionele oplossing voor de telefonie in combinatie met de beste manier van hybride werken. Waar je de app hebt geïnstalleerd en gebruikt, ben je bereikbaar. Daarnaast is deze oplossing volledig flexibel schaalbaar. Nieuwe gebruikers maak je rap aan op basis van de groei van het bedrijf.  

Een andere mooie bijkomstigheid is de integratie met andere apps uit het Office-pakket. Koppel Teams Calling bijvoorbeeld aan Excel, PowerPoint of Word om zo nog efficiënter te kunnen werken. 

 

Kan Axoft mij verder helpen met Teams Calling?  

Uiteraard! Wil je meer weten over Teams Calling, alle mogelijkheden, functionaliteiten en op welke manier wij het kunnen implementeren? Neem contact met ons op voor meer informatie.