Whatsapp met ons

Verander jouw presentaties met Town hall en Presenter View
Nieuws 3 januari 2024

Verander jouw presentaties met Town hall en Presenter View

Microsoft biedt vele uiteenlopende onbekende functies. Onze collega Hessam Kolah-chi geeft tips hoe je zo'n onbekende functie kunt gebruiken.

Binnen het Microsoft 365-pakket zijn er vele uiteenlopende functies waarvan je het bestaan waarschijnlijk niet weet. Veel van deze onderdelen leggen wij uit op onder meer onze LinkedIn-pagina in de vorm van Microsoft 365-tips. Enkele functies zijn echter zo interessant dat er meer nodig is dan een korte tekst en uitleg. Onze collega Hessam Kolah-chi bespreekt een functie die je kunt vinden in Teams en een handige mogelijkheid in PowerPoint. 

Altijd een persoonlijk gesprek met Teams 

Zoals bekend kun je met Teams videobellen met collega’s, klanten, (potentiële) leads en meer. Met behulp van een microfoon en webcam is het mogelijk om op een persoonlijke manier in contact te komen met wie je maar wilt. Het bellen via Teams kan een-op-een, in een kleine groep of als grote bijeenkomst. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie aan alle werknemers of een presentatie aan de stakeholders. In een reguliere call kunnen tot 1000 personen tegelijkertijd deelnemen. Wat als dit getal groter wordt?  

Wees welkom in het ‘digitale gemeentehuis’ 

Voor een call via Teams voor maximaal 10.000 personen (of 20.000 met Teams Premium) maak je gebruik van de functie ‘Town hall’. Dit soort online bijeenkomst is perfect voor het hosten van een groots evenement, het presenteren van content in hoge kwaliteit of he professioneel uitvoeren van een livestream. Het voordeel van een Town hall-presentatie is dat de microfoon en camera standaard zijn uitgeschakeld van de deelnemers. Via onder meer de livechat of Q&A kunnen ze nog wel vragen stellen of opmerkingen plaatsen. Andere interessante zaken van de Town hall-functie is het uitlichten van de presentator die aan het woord is, automatisch vertaalde onderschriften en zelfs een eindrapportage van de deelnemer informatie. Zo weet je precies wie er hoe lang in de presentatie waren en meer interessante feiten. 

Presenteer als een pro 

Het presenteren van een PowerPoint is voor vrij veel personen gesneden koek. Je opent de presentatie, koppelt eventueel je laptop aan een groter scherm, tikt op Full screen en je gaat van start. Een nadeel is dat je zaken zoals je eigen aantekeningen niet ziet in het venster voor je. Een functie waar je zeer veel aan kunt hebben is de Presenter View in PowerPoint. Deze optie zit onder het tabblad Diavoorstelling, waar je in het kader Monitors de optie ‘Weergave voor presentator gebruiken’ selecteert. Druk op F5 en je hebt op het externe scherm de standaard presentatie. 

Unieke functies voor jou 

Jouw eigen monitor heeft bij de start van een presentatie een eigen versie van de PowerPoint met veel extra opties en voordelen voor jou als presentator. In dit venster zie je onder andere de huidige en volgende slide, jouw aantekeningen, de optie om snel tussen slides te navigeren of deze te pauzeren, een timer en meer. Daarnaast kun je ook het scherm tijdelijk voorzien van een zwarte kleur. Zo hebben de aanwezigen de volledige aandacht voor jou in plaats van de weergegeven tekst. 

 Meer weten 

Ben je nieuwsgierig naar de functie of werking van Town hall en Presenter View? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder zodat jij meer controle hebt op iedere presentatie of digitaal event. 

 

Hessam Kolah-chi
Accountmanager