Whatsapp met ons

Vijf functies van e-mailsecurity die je waarschijnlijk nog niet kent
Nieuws 10 mei 2022

Vijf functies van e-mailsecurity die je waarschijnlijk nog niet kent

E-mail is misschien wel dé meest gebruikte communicatieoplossing op de werkplek. Om die reden is sterke e-mailsecurity onmisbaar. Die security is veelzijdiger dan je misschien denkt, zeker bij de mailsecurityoplossingen van Mimecast. Axoft-collega Joachim licht vijf minder bekende functies van Mimecast-oplossingen uit, en hoe deze jouw mail nog beter beschermen tegen online misère.

 1. CyberGraph ‒ zelflerende e-mailsecurity op basis van Artificial Intelligence (AI)
  E-mailsecurity die zichzelf verbetert, waardoor je IT-afdeling veel tijd en moeite bespaart; dat is CyberGraph in een notendop. Deze AI-toepassing scant mails op trackers die gevoelige informatie doorspelen aan cybercriminelen. Ook controleert het de afzender, waardoor het risico op spoofing lager wordt. Het zelflerende vermogen zorgt ervoor dat de tool zichzelf verbetert. Je hoeft er zelf geen moeite voor te doen en bent tegelijkertijd altijd goed beschermd.
 2. Mimecast Large File Send ‒ verstuur veilig grote bestanden
  Thuis, op kantoor of elders; we versturen allemaal weleens grote bestanden naar anderen. Voor het gemak en de snelheid gebruiken we vaak online consumentendiensten. Door het gebrek aan goede security is dat in veel gevallen niet wenselijk. Mimecast Large File Send is dan de oplossing. Hiermee verzend je op beveiligde wijze bestanden tot 2 GB via de mail, die ontvangers uit de cloud kunnen downloaden.
 3. Internal Email Protect – geïnfecteerde mailbox van collega’s herstellen
  Mimecast-oplossingen beschermen ook tegen dreigingen die de inbox al hebben bereikt. Denk aan mails met besmette bijlagen. Met Internal Email Protect kun je deze automatisch laten verwijderen. Je voorkomt daardoor dat er schade ontstaat wanneer zo’n bijlage toch per ongeluk geopend wordt. Zo verlaag je het risico op downtime en andere zaken die je niet kunt gebruiken.
 4. Brand Exploit Protect – bescherming tegen fraude via social engineering
  Een veelvoorkomende vorm van online oplichting is fraude door imitatie. Cybercriminelen doen zich hierbij overtuigend voor als, bijvoorbeeld, de directeur. Zij vragen medewerkers dan geld over te maken naar een bepaald bankrekeningnummer. Met wordt dat risico een stuk lager. Binnenkomende mails worden gecheckt op kenmerken van spoofing. Daardoor wordt het risico op dit soort, vaak moeilijk herkenbare dreigingen, sterk teruggebracht.
 5. Static File Analysis – scannen van bijlagen op dreigingen
  Static File Analysis scant e-mailbijlagen op mogelijke dreigingen. De samenstelling en inhoud wordt gecontroleerd, zodat eindgebruikers zeker weten of het bestand veilig kan worden gedownload. Schadelijke bijlagen worden automatisch geblokkeerd. Ideaal, want zo wordt voorkomen dat bijlagen worden gedownload die niet schadelijk lijken, maar dat wel zijn.

Axoft ondersteunt je van a tot z

Met de oplossingen van Mimecast beveilig je je mail volgens de laatste zakelijke standaarden. Lekker makkelijker, en je weet zeker dat je collega’s altijd goed beschermd zijn tegen allerlei vormen van cybercrime via e-mail. Zie jij dat ook wel zitten? Axoft ondersteunt je van advies tot installatie én biedt de juiste support. Neem vandaag nog contact met ons op.

Joachim Hodes
Partner- & Productmanager