Whatsapp met ons

Vijf onmisbare functies van Axoft EASY MDM Pro
Nieuws 12 januari 2021

Vijf onmisbare functies van Axoft EASY MDM Pro

Wie denkt aan het beheren van bedrijfsapparaten denkt wellicht als eerste aan laptops en computers. Logisch, maar mobiele telefoons en tablets bevatten net zo goed gevoelige informatie. Gelukkig heeft Axoft één simpele oplossing waarmee alle mobiele devices binnen uw bedrijf beheerd kunnen worden: Axoft EASY MDM Pro. Collega Vilson Tavares vertelt u over vijf essentiële functies van deze software.

1. IT-beheer op afstand met MDM

Is er een probleem met een telefoon? In de tijd van het thuiswerken kunt u uw collega’s niet zo makkelijk meer langs laten lopen bij uw IT’er. Axoft EASY MDM Pro maakt dat gelukkig grotendeels overbodig. Toestellen updaten, instellen en wissen kan gewoon op afstand. Door de gebruiksvriendelijke interface kan uw beheerder de meeste problemen in een paar klikken oplossen. Ook vanuit huis kunnen problemen met mobiele devices dus snel en makkelijk opgelost worden.

2. Apparaten efficiënt instellen met toestelprofielen

Werknemers in verschillende functies gebruiken hun telefoon of tablet allemaal op een eigen manier. Een finance-medewerker moet nu eenmaal bij andere apps en bestanden kunnen dan een logistiek medewerker. Alle apparaten afzonderlijk en handmatig instellen is foutgevoelig en bovendien behoorlijk tijdsintensief. Axoft EASY MDM Pro zet hier een streep door: uw beheerder kan een vaste set apps en instellingen vastleggen in een toestelprofiel dat gemakkelijk op de juiste toestellen geactiveerd kan worden. Zo zijn apparaten in een handomdraai klaar voor gebruik.

3. Updates bedrijfsbreed uitrollen

Toestelupdates zijn belangrijk om uw beveiliging up-to-date te houden. Daarom wilt u zeker weten dat dit goed verloopt. Eén apparaat dat een oudere versie blijft draaien kan al problemen opleveren. Met Axoft EASY MDM Pro kunt u al uw bedrijfstoestellen tegelijk en op afstand updaten naar een nieuwe softwareversie. Zelfs buiten kantooruren of in het weekend, om de impact op productiviteit zo klein mogelijk te houden. Zijn uw collega’s afhankelijk van bepaalde (bedrijfs-)apps? Dan kunt u software-updates ook uitstellen. U kunt dan uitgebreid testen of alles ook op de nieuwe softwareversie werkt, voordat de update uitgerold wordt.

4. Privé- en zakelijke gegevens gescheiden houden

Mogen uw collega’s hun werktelefoon ook voor privézaken gebruiken? Dit kan een uitdaging vormen voor databeveiliging. Met Axoft EASY MDM Pro kan er een harde scheiding aangebracht worden tussen privé- en zakelijke gegevens. De zakelijke apps en data worden dan in een afgebakende omgeving geplaatst waar privé-apps niet bij kunnen. Zo blijven bedrijfsgegevens ook echt van uw bedrijf, maar zijn alle werktelefoons ook flexibel te gebruiken door uw collega’s.

5. Geen nieuwe VPN of beveiligingssoftware nodig

Een populaire oplossing om veilig thuis te werken is een VPN-verbinding. Misschien maakt uw bedrijf hier al gebruik van om het bedrijfsnetwerk veilig te benaderen vanuit huis. Gelukkig worden VPN-verbindingen door Axoft EASY MDM Pro gewoon ondersteund – net als verschillende antivirus-, antimalware- en mailsecuritypakketten. Neemt u ook andere Axoft EASY-oplossingen af zoals onze cloudwerkplek? Dan werken die sowieso naadloos samen met de MDM-oplossing.

Wilt u al uw bedrijfstelefoons en -tablets makkelijk beheren?

Bij Axoft zijn we gespecialiseerd in toekomstvaste IT- en telecomoplossingen. U kunt er daarom zeker van zijn dat wij een oplossing in huis hebben die precies bij u past. Met Axoft EASY-software maken wij IT-beheer simpel en efficiënt, tegen een voordelig vast tarief. Voor mobiele apparaten, maar ook voor cloudwerkplekken, telefonie en security. Wilt u meer weten? Maak dan nu een afspraak.

Vilson Tavares

Accountmanager

Lees hier meer over Axoft EASY MDM