Whatsapp met ons

Vijf tips voor een gezonde en moderne werkplek
Nieuws 28 april 2020

Vijf tips voor een gezonde en moderne werkplek

Vandaag is het ‘Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk’. Een goed moment om even stil te staan bij de inrichting van uw werkplek. Gezondheid is hierin een belangrijke factor. Dat kunt u breder trekken dan u misschien denkt. Een vijftal tips voor een gezonde benadering van de moderne werkplek en de voordelen ervan voor uw organisatie.

 1. Houd uw werkplekken up-to-date
  Regelmatig beheer en onderhoud houden uw werkplekken in goede conditie. Updates versterken de functionaliteit en dichten kwetsbaarheden in uw security. Dat verlaagt het risico op incidenten. Up-to-date werkplekken zijn dan ook van groot belang om productief, bereikbaar en slagvaardig te blijven. Vanzelfsprekend nemen wij u met onze dienst werkplekbeheer,uw IT-afdeling deze werkzaamheden graag uit handen.
 2. Maak back-ups van uw data
  Cybercrime kan flinke invloed hebben op de weerstand van uw werkplekken. Back-ups van uw data in een beveiligde omgeving helpen dit te voorkomen. Hierbij beschikt u altijd over een reservekopie en kunt u gewoon snel weer doorwerken. Het maken ervan hoeft niet moeilijk te zijn. Zo profiteert u met moderne cloud werkplekken tevens van automatische back-ups van uw data in de cloud.
 3. Werk op een comfortabele plek
  Een gezonde werkplek gaat niet alleen over techniek, maar ook over het menselijk welzijn. Ook wáár u werkt is van belang voor uw focus en productiviteit. Gaat u eens na; u werkt waarschijnlijk het prettigst op een rustige, lichte en schone werkplek. Kies daarom een werkplek met zo min mogelijk storingsfactoren. Zo voorkomt u stress en kunt u ongestoord doorwerken.gezonde en moderne werkplek 
 4. Kies voor een ergonomische inrichting
  Ook uw werkhouding is een belangrijk onderdeel van een gezonde moderne werkplek. Zorg voor een goede bureaustoel en een correcte afstelling van uw bureau. Ook een laptopstand of tweede beeldscherm is een waardevolle toevoeging. Hiermee voorkomt u pijnlijke nek- en rugklachten als gevolg van een slechte werkhouding en kunt u lange tijd productief blijven werken.
 5. Pak regelmatig een rustmomentje
  Of u nu op kantoor, thuis of op een flexplek werkt; regelmatig even pauze nemen houdt u scherp en energiek. Urenlang achter elkaar doorwerken is geen werkwijze die u lang volhoudt. Stress en een verminderde focus liggen hierbij al snel op de loer. Af en toe even een frisse neus halen is een ideale manier om het hoofd leeg te maken, waarna u weer met hernieuwde energie verder kunt. 

Hoe gezond en modern zijn úw werkplekken? 
Vindt u het lastig om daar een duidelijk antwoord op te geven? Kies voor zekerheid en neem contact met ons op voor de beste oplossing voor uw organisatie. Als deskundige kennispartner zorgen we ervoor dat uw collega’s altijd beschikken over werkplekken in topconditie. Wil u meer weten over hoe Axoft u hiermee helpt? Download dan direct het whitepaper!  

Download whitepaper