Whatsapp met ons

Waarom IP-VPN ook voor úw organisatie onmisbaar is
Nieuws 18 september 2021

Waarom IP-VPN ook voor úw organisatie onmisbaar is

Nu we steeds vaker thuiswerken, bevindt zakelijke data zich op steeds meer verschillende plekken. Dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de dataveiligheid. Maar hoe weet u nou zeker dat dat ook echt niet gebeurt? Ons antwoord: met IP-VPN. Hiermee verbindt u alle locaties en thuiswerkplekken op veilige wijze met uw bedrijfsnetwerk. Collega Ricardo de Rijcke vertelt hoe u hiervan profiteert.

De belangrijkste voordelen van IP-VPN in een notendop:

  • Sterke security door privéverbindingen tussen (thuis)werkplekken en het bedrijfsnetwerk
  • Minder stress en betere werk-privébalans door beveiligde toegang tot apps en data
  • Hoge mate van continuïteit dankzij verminderd risico op cyberdreigingen zoals hacks
  • Verbeterd klantvertrouwen door naleving van wettelijke richtlijnen voor dataverwerking
  • Altijd in lijn met de business door eenvoudige schaalbaarheid en automatische updates

Wat is IP-VPN?

Via IP-VPN (Virtual Private Network) verbindt u uw vestigingen, datacenters en (thuis)werkplekken met elkaar op een uiterst veilige manier. Hierdoor ontstaat één overkoepelend en afgesloten netwerk, ook wel WAN (Wide Area Network) genaamd. IP-VPN is eenvoudig schaalbaar en beschikbaar voor ieder type dataverbinding; ook smartphones en andere draadloze apparaten kunnen eenvoudig onderdeel worden gemaakt van het netwerk.

Waarom is IP-VPN handig?

IP-VPN maakt het eenvoudiger om op beveiligde wijze informatie uit te wisselen tussen allerlei verschillende locaties. Thuiswerkers hebben bijvoorbeeld veilig toegang tot informatie op het bedrijfsnetwerk en in de cloud. Dat vermindert het risico op datalekken en waarborgt de productiviteit. Ook heeft u altijd zicht op de netwerkstatus en stuurt u direct bij indien nodig. Het maakt van IP-VPN een onmisbare oplossing voor bedrijven die alles uit flexibel werken willen halen.

Hoe beveiligt IP-VPN mijn data?

Door het afgesloten karakter zijn uw verbindingen niet toegankelijk voor personen buiten de organisatie. Informatie die u verstuurt wordt bovendien versleuteld. Ook aan de gebruikerskant zijn zaken gewoon goed beveiligd; u reguleert eenvoudig de toegang via wachtwoorden en two-factorauthenticatie. Deze mogelijkheden maken van uw bedrijfsnetwerk een onneembare vesting.

Is IP-VPN ook voor mij interessant?

Voor organisaties die flexibel werken omarmen is IP-VPN méér dan interessant; het is een feitelijk onmisbare technologie die uw data binnenboord houdt. Daarmee voorkomt u de vaak forse financiële gevolgen van datalekken. Bovendien laat u hiermee zien dat u dataveiligheid serieus neemt; dat is goed voor het klantvertrouwen. Daarnaast werkt u in lijn met wettelijke richtlijnen zoals de GDPR, waarmee u ook dit hete hangijzer wegneemt.

De juiste connectie met Axoft

Altijd en overal veilig werken, zonder dat datalekken uw productiviteit in de weg zitten; dat gunt u uw collega’s toch ook? Kies ook voor zekerheid en neem contact op met onze specialisten. Samen zorgen we ervoor dat u altijd veilig en flexibel kunt werken zoals u dat wilt.

Ricardo de Rijcke – Commercieel Manager