Whatsapp met ons

Wat waren de highlights van Microsoft Ignite 2023
Nieuws 20 november 2023

Wat waren de highlights van Microsoft Ignite 2023

Wim Milder vertelt je meer over de presentaties tijdens Microsoft Ignite 2023 en wat we allemaal kunnen gaan verwachten.

Van 14 tot en met 17 november was het in Seattle een groot feest met Microsoft Ignite. Tijdens dit evenement presenteerde Microsoft enkele diensten, producten en kennissessies vol met informatie over wat we allemaal kunnen verwachten. Onze collega Wim Milder nam op afstand deel aan het event en filtert voor jou de meest belangrijke informatie.

Feestje in Seattle

Tijdens het vierdaagse event genaamd Microsoft Ignite kwam de softwaregigant niet met enkele maar met meer dan 100 aankondigen over de meest uiteenlopende zaken binnen het portfolio van Microsoft. Dit jaar zijn er naar verwachting 4.500 bezoekers en meer dan 175.000 online deelnemers die kennis kunnen maken met nieuwe innovaties en verrijkte producten en diensten.

Van AI tot Z slimmer

Van deze vele presentaties en aankomende lanceringen is kunstmatige intelligentie het grootste punt van aandacht. Zo kondigde Microsoft aan dat ze de huidige AI-infrastructuur binnen haar platform flink op de schop gaat nemen. Met een rigoureuze herziening van de cloud-infrastructuur op zowel software- als hardwareniveau gaat de softwaregigant grote stappen maken op AI-gebied. Dit doen zij door onder andere gebruikers van Microsoft Azure Maia en Microsoft Azure Cobalt meer opties te geven op het gebied van onder meer prestatiemogelijkheden. Zo kunnen klanten meer halen uit de cloud en een grote beroep doen op AI-workloads.

Copilot als leidende factor

De meest belangrijke aankondigingen waren ook hier te vinden, waaronder:

Microsoft Copilot Studio
Microsoft Copilot Studio biedt organisaties de mogelijkheid om hun eigen copilot te creëren of bestaande copilots aan te passen aan specifieke zakelijke vereisten. Dit ‘end-to-end AI-conversatieplatform’ maakt het eenvoudig om gegevens, werkprocessen en acties te integreren op een manier dat relevant is voor iedere werknemer of organisatie.

Hiernaast brengt Microsoft nog drie uitvoeringen van Copilot, namelijk:

  • Copilot voor Azure: de mogelijkheid om binnen Azure eenvoudiger de infrastructuur en applicaties AI-ready te maken én de mogelijkheid geven om ‘van cloud tot edge’ klanten zelf de mogelijkheden laten ontwerpen, verbeteren en gebruiken.
  • Copilot for Sales: Een enorm uitgebreide tool waarmee je een beroep kunt doen op onder meer de ontwikkeling communicatiematerialen. De AI trekt informatie en gegevens uit bestaande en gekoppelde CRM-systemen, bedrijfs- en/of klantarchieven, Microsoft 365 en meer. Zo maak je in een handomdraai de beste materialen, nieuwsbrieven en zelfs briefings.
  • Copilot for Service: Al het bovenstaande van Copilot for Sales is ook mogelijk in deze variant, al komen er voor Service nog extra uitbreidingen bij zoals een soepele verbinding met integraties zoals Salesforce en Zendesk.

Meer weten?

In het zogenoemde Microsoft Ignite: Boek van Nieuws zijn alle aankondigingen opgenomen die zijn gepresenteerd tijdens Microsoft Ignite 2023. Wil je meer weten over een van de oplossingen, sparren over de mogelijkheden voor jou en je collega’s of heb je een andere brandende vraag? Laat het ons weten en neem contact met ons op.

 

Wim Milder

Business Development Directeur