Whatsapp met ons

We zijn op de helft van 2021 tijd voor een IT-check: hoe staat het ervoor?
Nieuws 11 juli 2021

We zijn op de helft van 2021 tijd voor een IT-check: hoe staat het ervoor?

Het eerste halfjaar van 2021 is alweer voorbij en de zomervakantie staat voor deur: een goed moment om de balans op te maken met een IT-check. Hoe staat uw IT ervoor? Waar liggen kansen om uw systemen de rest van 2021 nóg veiliger en beter te maken? Collega Robert Zoeteweij deelt de zaken die niet mogen ontbreken op uw IT-checklist.

Werkt alles goed?

De eerste vraag die u kunt stellen bij uw IT-check is natuurlijk of u en uw collega’s tegen problemen aan lopen. Het kan dan gaan om zaken als langzame of wegvallende verbindingen, of issues bij het thuiswerken. Deze zijn niet altijd ernstig genoeg om direct actie op te ondernemen, maar horen zeker in een evaluatie thuis. De oplossing is vaak minder kostenintensief en tijdrovend dan u denkt, en we helpen u graag om die te vinden.

Is alles nog up-to-date?

Updates zijn cruciaal voor de functionaliteit en beveiliging van uw IT-systemen. Toch kan het altijd gebeuren dat ze over het hoofd gezien worden. Dit geldt voor (niet-cloud)software, maar ook onder andere voor pc’s, werktelefoons, routers en andere hardware. Vooral op persoonlijke hardware die door uw collega’s gebruikt wordt, worden updates nog weleens weggeklikt. Met slimme oplossingen kunt u ervoor zorgen dat alles up-to-date blijft, makkelijk, snel en op afstand, zodat de productiviteit zo min mogelijk wordt beïnvloed.

Zijn uw bestanden en devices optimaal beveiligd?

Wanneer is de laatste keer dat u uw servers, werkplekken en netwerken volledig heeft doorgelicht op het gebied van cybersecurity? Het is aan te raden om regelmatig een grondige check uit te voeren, want cybercriminelen zoeken constant nieuwe manieren om uw systemen binnen te dringen. Niet ieder bedrijf heeft echter de beschikking over een securityexpert. Overweeg dan ook om een pentest uit te laten voeren door onze experts om erachter te komen of er sprake is van zwakke plekken in uw netwerk. Ook een Security as a Service-oplossing, waarbij u zelf geen werk meer heeft aan beveiliging, kan erg praktisch zijn.

Bent u toe aan nieuw materiaal?

Zelfs met de beste instellingen ontkomt u er niet aan: u kunt hardware niet voor eeuwig blijven gebruiken. Kijk dus regelmatig hoe het zit met de levensduur van uw apparatuur. Wat betreft infrastructuur, maar ook zeker waar het gaat om de pc’s, smartphones en tablets die uw collega’s gebruiken. Als deze verouderd raken of niet meer met updates ondersteund worden door de fabrikant, dan is het tijd om nieuwe te bestellen. Vanuit de Axoft-webshop doet u dat makkelijk en snel – of u kunt uw collega’s zelf laten bestellen.

Met IT uw bedrijfsdoelen behalen

We horen regelmatig ‘Als het werkt, dan werkt het’. IT wordt dan gezien als een noodzakelijk gegeven. Dat is jammer, want IT kan zo veel meer. IT kan helpen bedrijfsdoelen te behalen; of dat nu commerciële doelen, operationele efficiency of kostenbesparingen zijn. Met IT kunt u uw dienstverlening innoveren, wat meer business oplevert en een toenemende klanttevredenheid. Ga dus gerust het gesprek met ons aan, deel uw zakelijke doelen en wij denken graag mee hoe IT uw bedrijf vooruit helpt.

Richting 2022 met optimale IT?

Als ervaren IT- en telecompartner weten we exact waar we op moeten letten als we uw IT-systemen beoordelen. Een IT-check hebben we dus zo gedaan. De specialisten van Axoft bekijken uw situatie tot in detail en signaleren verbeterpunten die uw bedrijf écht verder helpen. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak.