Whatsapp met ons

Wij dagen je uit met KnowBe4 je cyberweerbaarheid te verhogen
Nieuws 22 mei 2024

Wij dagen je uit met KnowBe4 je cyberweerbaarheid te verhogen

KnowBe4 is het gebruikersvriendelijke platform dat Axoft sinds jaren gebruikt voor security awareness training.

KnowBe4 is het gebruikersvriendelijke platform dat Axoft sinds jaren gebruikt voor security awareness training, gecombineerd met gesimuleerde phishing-aanvallen.  

De gevaren en de gevolgschade van een hack daarvan is iedere ondernemer zich veelal wel bewust. Toch gebeurt het nog maar al te vaak dat bedrijven zich niet of nauwelijks beschermen en er maar tegen beter weten in op vertrouwen dat het aan hun deur voorbijgaat.

Volgens het 2023 Data Breach Investigations Report van Verizon “bestaat 74% van alle inbreuken uit een menselijk element, waarbij mensen fouten maken, misbruik maken van hun bevoegdheden, inloggen met gestolen gegevens of worden gemanipuleerd door social engineering”. Het is niet aan ons om angst te zaaien, maar wel om mensen de ogen te openen. En als je de ogen weet te openen van al je medewerkers, dan is er een wereld gewonnen,” betoogt Wim Milder.

Los van alle hard- en softwarematige maatregelen die je als organisatie kunt treffen om ongewenste indringers buiten de deur te houden, heb je een ijzersterke menselijke firewall nodig als laatste verdedigingslinie. “Dat lukt enkel als mensen zich bewust zijn van de gevaren die loeren en daarom verzorgen wij KnowBe4 security awareness trainingen. Zeer gebruikersvriendelijk en ze worden dan ook door de mensen vrijwel altijd als leuk en leerzaam ervaren, maar het is uiterst serieus!”

Meer dan 50 miljoen gebruikers, dus je bent in goed gezelschap 

Wereldwijd maken meer dan 65.000 bedrijven gebruik van het robuuste platform van KnowBe4. “Dat zijn dagelijks ruim 50.000.000 gebruikers die ermee werken, dus je bent in goed gezelschap,” zegt Wim Milder uitnodigend.

Organisaties die moeten voldoen aan de strenge richtlijnen van NIST, NIS2 of ISO, geven vrijwel allemaal meerdere keren per jaar een security awareness training aan alle medewerkers en testen hen ook met phishing test mails. Dat betekent niet dat iedereen telkens de schoolbanken in moet. Meestal word je uitgedaagd achter je werkplek waar je gewoon je werk doet en waar gekeken wordt hoe je als individu reageert op gesimuleerde bedreigingen. Zoals dit voor grote organisaties werkt, is het ook voor kleine en middelgrote ondernemingen zeker de moeite waard om zich op deze wijze te wapenen tegen cyber-attacks via phishing, accountovernames etc.  

Veel relaties van Axoft weten inmiddels hoe succesvol deze KnowBe4 aanpak is

Met maatwerktrainingen die zijn afgestemd op elke individuele klant zorgen we dat werknemers gaan doorzien dat cybercriminelen hen proberen te misleiden. Het zal mij niet gebeuren? Was het maar zo! Door gebruikers te laten ervaren dat niet alles is zoals het lijkt, worden ze zich bewust en kunnen ze in het vervolg oplichtingsmails detecteren en gepaste actie ondernemen, zoals het verwijderen en/of rapporteren van de e-mail of niet op een link klikken.

Doordat KnowBe4 AI combineert met een uitgebreide en interactieve contentbibliotheek, zijn we in staat maatwerk te leveren. Modules zoals PhishER Plus worden door ons per klant en per situatie in de passende combinatie ingezet. Via gesimuleerde phishing houden we gebruikers alert voor bedreigingen van sociale manipulatie en zo zorgen we voor de noodzakelijke bewustwording en voorkomen we een hoop kopzorgen.”  

Neem contact op of stuur een mail aan Wim Milder, en bespreek met hem hoe we het bewustwordingslevel van het voltallige personeel naar een hoger niveau kunnen tillen.