Whatsapp met ons

Windows 11 voor je bedrijf: nu overstappen of wachten?
Nieuws 17 mei 2022

Windows 11 voor je bedrijf: nu overstappen of wachten?

Je hebt Windows 11 vast al voorbij zien komen. Vooral voor bedrijven belooft Microsoft veel voordelen met zijn nieuwe besturingssysteem. Maar is het nu tijd om je zakelijke pc’s te updaten, of kun je beter nog even wachten? Collega Ricardo neemt de nieuwste Windows-versie onder de loep.

Geoptimaliseerd voor de hybride werkplek

Thuis, op kantoor, op locatie: een werkplek is allang niet meer één plek. Hybride werken was nog nooit zo normaal in het werkveld. Windows 11 is speciaal ontworpen om dit optimaal te ondersteunen. Voor IT’ers doordat zij makkelijker en efficiënter kunnen beheren, en voor collega’s zodat zij kunnen werken zoals zíj dat willen. Dat wordt bijvoorbeeld mede mogelijk gemaakt door verbeterde integratie met Microsoft Teams en de Office-apps, verbeterd venstermanagement als je tussen schermen wisselt, en alle virtualisatieopties die je gewend bent van Windows.

De veiligste Windows ooit

Hybride werken vraagt echter om meer dan alleen flexibele software en hardware. Ook je IT-collega’s worden vaker op de proef gesteld. Bijvoorbeeld door de beveiligingsrisico’s die thuiswerken met zich meebrengt. Windows 11 gebruikt out of the box al talloze beveiligingsoplossingen. Denk daarbij aan versleutelingstool Bitlocker, veilig inloggen met Windows Hello en een nieuwe anti-phishing-oplossing. Dat biedt een goede basis waar beveiligingsoplossingen zoals onze eigen Axoft EASY Security op voort kunnen bouwen.

Werkt alles nog wel?

Het biedt dus zeker voordelen om te updaten naar Windows 11. Het moet echter ook kunnen; de systeemvereisten zijn aangescherpt ten opzichte van vorige Windows-versies. Voordat je overstapt is het dus belangrijk om vast te stellen of een update wel mogelijk is met je Zo is het wenselijk dat de chipset op het moederbord of de CPU TPM 2.0 ondersteunen. TPM staat voor Trusted Platform Module en wordt gebruikt om de beveiliging van je pc te verbeteren. Heb je TPM nog niet standaard ingeschakeld? Dan raden we aan dit te doen als je hardware dit ondersteunt.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of al je bedrijfskritische apps zonder problemen werken op Windows 11. Zeker de apps die speciaal voor jouw bedrijf zijn ontwikkeld. Daarvoor is het belangrijk om een testomgeving op te zetten voor een uitgebreide proef.

Niet óf, maar wanneer

Windows 11 is nu nog een optionele update. Over enkele jaren zal het de enige Windows-versie zijn die volledig ondersteund wordt. Het is daarom vooral een kwestie van tijd wanneer je de update doorvoert. Dat betekent niet dat je halsoverkop moet updaten, maar wel dat het slim is om een plan te maken om je pc-omgeving up-to-date te houden. Wanneer is de overstap logisch voor jouw bedrijf? Welke bedrijfskritische applicaties moeten eerst getest en eventueel geüpdatet worden? Ondersteunt de huidige hardware de overstap? Het zijn zomaar een aantal vragen die goed zijn om te stellen.

Heb jij al een plan voor je Windows 11-update?

Ben je benieuwd of Windows 11 een goede keuze is voor jouw bedrijf? Onze IT-specialisten weten precies waar je op moet letten voordat je een update uitrolt. Samen kijken we naar je huidige situatie en maken we een plan dat precies aansluit bij jouw unieke situatie. En ook voor de uitvoering kun je op onze betrokken professionals rekenen. Maak nú een afspraak voor persoonlijk advies.

Ricardo de Rijcke
Commercieel Manager