Whatsapp met ons

Windows 365 Cloud PC – hoe ‘Windows in de cloud’ uw collega’s nóg makkelijker laat werken
Nieuws 5 september 2021

Windows 365 Cloud PC – hoe ‘Windows in de cloud’ uw collega’s nóg makkelijker laat werken

Microsoft heeft haar indrukwekkende cloudportfolio uitgebreid met een nieuwe dienst: Windows 365 Cloud PC. Hiermee neemt u Windows 10 en 11 af via de cloud. Maatwerkmogelijkheden, vereenvoudigd beheer en optimale schaalbaarheid laten uw collega’s nóg meer uit hun werkplek halen. Axoft-collega Joachim vertelt hoe ook úw organisatie kan profiteren van deze slimme dienst.

Het Windows dat u kent, maar dan in de cloud

Windows 365 Cloud PC biedt de Windows-ervaring die u kent, maar dan vanuit de cloud. Uw collega’s loggen eenvoudig in via de browser en kunnen direct aan de slag. Dat kan vanaf de pc en laptop, en op Android-, iOS-, Mac- en Linux-devices. Doordat u de dienst virtueel afneemt, behoren vastlopende programma’s tot het verleden en schaalt u veel eenvoudiger op. Daarnaast profiteert u van regelmatige updates die uw collega’s doorlopend veilig en functioneel laten werken.

Iedereen de juiste performance

Niet iedere collega heeft dezelfde behoefte rondom performance, rekenkracht en opslag. Windows 365 Cloud PC laat u deze zaken flexibel verdelen over uw devices. U richt werkplekken zo nog maatgerichter in. Da’s goed voor de productiviteit én het werkplezier; frustraties als gevolg van haperingen en vastlopende tools behoren tot het verleden. Voordeel voor iedereen, zogezegd.

Moeiteloos wisselen tussen devices

Werken uw collega’s ook steeds flexibeler? Dan wilt u ze wel de beste gebruikservaring op ieder device bieden. Met Windows 365 Cloud PC schakelen zij sneller tussen pc en mobiele apparaten. Instant booting zorgt ervoor dat het systeem razendsnel opstart. Uw collega’s werken daardoor snel op het andere device verder, met exact dezelfde apps, instellingen en andere onderdelen die zij nodig hebben voor hun werk. Dat is natuurlijk goed nieuws voor het gebruiksgemak en de dienstverlening.

Eenvoudig inzicht en beheer via één interface

Windows 365 Cloud PC vereenvoudigt ook uw beheer. Alle virtuele systemen kunnen bijvoorbeeld via Microsoft Endpoint Manager worden beheerd. U heeft zicht op alle gekoppelde systemen en updatet deze tegelijk in slechts enkele klikken. Daarmee komt een einde aan handmatige werkzaamheden. U weet daarnaast zeker dat iedereen werkt met dezelfde (security)updates.

Verschil met Microsoft 365

Office 365, Microsoft 365 en Windows 365 Cloud PC; we kunnen ons voorstellen dat de verschillen tussen deze clouddiensten niet altijd even duidelijk zijn. Beknopt zit dat als volgt: Office 365 is de dienst met daarin Microsoft Office-apps zoals Word, Excel en Outlook. Microsoft 365 is de naam waaronder Microsoft volledige cloudwerkplekken aanbiedt. Windows 365 Cloud PC richt zich puur op het via de cloud beschikbaar maken van het Windows-besturingssysteem.

Verschil met Azure Virtual Desktop

Overigens is Windows 365 Cloud PC niet de eerste dienst die Windows virtueel beschikbaar maakt. Microsoft Azure Virtual Desktop bood deze mogelijkheid al eerder. Uiteraard zijn er verschillen. Azure Virtual Desktop biedt meer opties voor het op maat aanpassen van het Windows-systeem en richt zich meer op grotere organisaties. Windows 365 Cloud PC is de ‘allemansvriend’ van de twee. Deze dienst focust zich puur op het bieden van gebruiksgemak voor alle typen organisaties.

Meer weten

De bekende Windows-ervaring, maar dan nog meer gericht op de gebruiker én zonder het risico op vastlopers. Klinkt ideaal, toch? Axoft helpt uw collega’s graag om nog meer uit hun cloudwerkplek te halen. Wij spreken uw taal en richten uw IT in met de nodige beheer- en kostenvoordelen. Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie.

Joachim Hodes- Product- & Partnermanager