Whatsapp met ons

Windows Server 2025 verbeterde security
Nieuws 19 juni 2024

Windows Server 2025 verbeterde security

Superieure prestaties en uitermate betrouwbaar.

Microsoft kondigde eind januari Windows Server 2025 aan. Inmiddels is het iets meer dan enkel de mooie superlatieven van goed, beter, best. We hebben het zelf getest. Het belooft een aanzienlijke stap voorwaarts te zijn in servertechnologie, met de nadruk op een sterk verbeterde beveiliging, betere prestaties en geavanceerde beheertools. 

Wat zal Windows 2025 allemaal gaan bieden?  

Sterk verbeterde beveiliging door toepassing van Artificial Intelligence en multilayer strategies. Door de introductie van zelflerende AI-gedreven veiligheidsprotocollen en veiligheidsstrategieën die meerdere lagen afdekken, is alle data zelfs tegen de nieuwste cyberdreigingen optimaal beschermd.  

Het is – niet verrassend, maar wel spectaculair – aanzienlijk krachtiger, sneller en betrouwbaarder dan alle voorgaande versies door geoptimaliseerd resource management. 

Daarnaast vereenvoudigt het IT-beheer, door de uiterst krachtige en zeer gebruiksvriendelijke tools die de administratieve last verminderen en de operationele efficiency verhogen.

Nieuwe functionaliteitsniveaus in de Active Directory en SMB over QUIC

Nieuwe functionaliteitsniveaus in de Active Directory zorgen voor een verbeterde schaalbaarheid, wat resulteert in een betere performance. Daarnaast zorgt SMB over QUIC voor een flexibele netwerkconfiguratie. SMB over QUIC is een beter alternatief dan het bekende TCP-netwerktransport en zorgt voor veilige connectie met edge file servers ook over minder betrouwbare netwerken zoals het internet. Het kent vele voordelen en werkt niet enkel straks pas op Windows Server 2025, maar is nu al baanbrekend. Als je daar meer over wilt weten, schakel dan even met onze collega Joachim Hodes.

Kijk alvast vooruit … 

Windows Server 2025 komt later dit jaar officieel uit. Het is momenteel enkel nog maar beschikbaar als preview. Geavanceerde beveiliging, nieuwe Azure-hybride functies, een krachtig platform voor bestaande apps, AI-workloads etc. Ontdek de toekomst van serverbeheer en hoe je met deze aangekondigde nieuwe versie je business daadwerkelijk kunt transformeren. Benieuwd? Neem contact op met Axoft en we zorgen dat je de preview veilig kunt downloaden.