Whatsapp met ons

Zakelijke VPN: de sleutel tot een veilige online omgeving
Nieuws 20 december 2022

Zakelijke VPN: de sleutel tot een veilige online omgeving

Een veilige toegang tot alle zakelijke bestanden, waar je ook bent met je laptop of mobiele telefoon. Hoewel het logisch klinkt is het niet zo vanzelfsprekend dat dit kan met iedere standaard internetverbinding. Een Virtual Private Network (VPN) voor zakelijk gebruik zorgt hier wel voor. Maar wat is dit en wat kun je er allemaal mee? Collega Joachim Hodes vertelt er graag over.

De basis van een VPN

Om een goed beeld te geven wat een VPN doet kun je denken aan de voordeur van een huis, waarbij het huis jouw bedrijfsnetwerk is. De straat en oprit zijn in dit geval het openbare internet, een locatie waar iedereen gebruik van kan en mag maken. Je wilt niet dat iedereen zomaar in het huis komt, zeker vanwege de vele kostbaarheden die zich hierbinnen bevinden. Een VPN dient als de voordeur. Alleen personen met een sleutel of toegangscode kunnen en mogen het pand betreden.

Beveilig gevoelige gegevens met een zakelijke VPN

Een zakelijke VPN-verbinding heeft de functionaliteit en veiligheid (eigenschappen) van een besloten netwerk, maar dan via het openbare internet. Zo zijn gevoelige persoons- en bedrijfsgegevens door middel van de beveiligde, afgeschermde internetverbinding alleen beschikbaar voor de mensen met de correcte inlog. Dit is niet alleen veilig voor medewerkers die op meerdere locaties werken, maar ook met verschillende soorten (openbare) internetverbindingen. Mocht een organisatie uit verschillende kantoren of locaties bestaan, dan kun je met behulp van een VPN zorgen voor een enkele, zakelijke internetomgeving voor al je collega’s.

Pas een VPN aan naar jouw behoeften

Om het eerdere voorbeeld nog een keer aan te halen: een VPN is net zoals een voordeur van je huis volledig op smaak te maken. Om dit voor de organisatie te doen, is het handig om op de hoogte te zijn van wat je precies in een VPN zoekt. Zo is het handig om te weten hoeveel collega’s van de verbinding gebruik willen maken en ook vanaf welke locaties zij werken. Daarnaast is het belangrijk om in het oog te hebben of je nu al gebruikmaakt van andere cybersecuritydiensten of dat je deze juist nog nodig hebt. Op basis van de behoeften en wensen kun je kiezen voor een losse VPN of een VPN met aanvullende diensten en extra’s. Wij denken graag met je mee en bespreken alle mogelijkheden voor de organisatie.

Meer weten?

Wanneer je je oriënteert op een VPN-verbinding zul je ongetwijfeld vragen hebben. Wil je meer weten over VPN-verbindingen, de extra diensten en mogelijkheden die je kunt koppelen of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij bieden je graag de hulp die je nodig hebt en bieden de garantie tot aan de (voor)deur en daar voorbij.

Joachim Hodes
Product- & Partnermanager