Whatsapp met ons

Zes redenen om een andere back-up oplossing te zoeken
Nieuws 10 oktober 2021

Zes redenen om een andere back-up oplossing te zoeken

Back-ups zorgen ervoor dat u uw zakelijke data snel weer terug kunt zetten na een datalek of ander securityincident. Ze zijn daarmee erg belangrijk voor uw continuïteit. Wellicht merkt u dat uw huidige back-up traag is, of ondermaats qua security. In dat geval doet een overstap wonderen. Collega Robert Zoeteweij deelt vijf redenen met u om een andere back-up oplossing te overwegen.

 1. U bent in de cloud gaan werken

  Wellicht bent u onlangs overgestapt op de cloudwerkplek omdat u graag locatieonafhankelijker wilt werken. Een goede beslissing, mits uw back-up net zo flexibel is. Ook als u mobiel werkt, wilt u uw bestanden natuurlijk kunnen inzien en opslaan. Als uw huidige back-up daar niet voor is gebouwd, is het zeer raadzaam eens te kijken naar een moderner en mobieler alternatief.

 2. U twijfelt over de security van uw bestaande back-upoplossing

  En dat wilt u niet, want u wilt gewoon zo min mogelijk risico lopen. Maar wellicht heeft u niet de juiste securitykennis in huis. Kies in dat geval voor zekerheid en switch naar back-ups in de cloud. U profiteert dan voor automatische updates en security op afstand. Zonder dat u daar iets voor hoeft te doen, maar met de zekerheid van up-to-date en professionele security van uw data.

 3. U wilt meer overzicht

  U wilt eenvoudig en snel toegang hebben tot data op momenten waarop u dat wenst. Als uw huidige back-upoplossing een allegaartje van verschillende oplossingen is, kan dat snel knap lastig worden. Eindeloos moeten zoeken binnen die verschillende oplossingen is niet bepaald efficiënt en bovendien frustrerend. Met een back-up in de cloud brengt u structuur en overzicht aan. U heeft dan toegang tot al uw data via een online omgeving die altijd toegankelijk is.

 4. Uw back-upkosten zijn erg hoog

  Grote investeringen vooraf en relatief forse kosten voor onderhoud en opschalen; het kan zijn dat de kosten van uw huidige back-upoplossing relatief hoog zijn. Zeker bij back-ups bij u op locatie kunt u daar al snel mee te maken hebben. Naast veel geld bent u ook veel moeite kwijt aan het draaiend houden van de oplossing. En dat is natuurlijk zonde. Een meer dan goede reden om over te stappen naar een nieuwe oplossing, vinden wij.

 5. Uw back-up is te traag

  U wilt gewoon snel bij uw data kunnen, zonder dat u te maken heeft met lange laadtijden. Ook het opslaan moet gewoon snel verlopen. Merkt u dat u steeds onnodig lang moet wachten voordat deze zaken geregeld zijn? Ook dan is een overstap aan te raden. U kunt uw tijd immers wel beter besteden dan aan wachten op zaken waar u normaliter niet op zou hoeven wachten.

 6. U bent te veel tijd kwijt met het maken van back-ups

  U heeft eigenlijk wel betere dingen te doen dan veel tijd te besteden aan uw back-ups, zoals wellicht nu het geval is. Het moet gewoon werken en volledig zijn toegespitst op uw wensen en eisen zonder tijdrovend beheer, frustrerende workarounds of andere zaken die gewoon niet handig zijn. Ook op dat gebied biedt back-up in de cloud de ideale oplossing. Wel

optimaal gebruiksgemak en zekerheid, geen omkijken naar beheer en andere zaken waar u geen zin in heeft.

Zeker van uw zaak met Axoft Backup-as-a-Service

Wilt u ook nooit meer hoeven twijfelen aan uw databack-ups? Kies dan voor Backup-as-a-Service van Axoft. Via deze dienst maken wij dagelijkse back-ups van uw data, en zelfs van uw gehele zakelijke infrastructuur als u dat wenst. Hiermee heeft u vanaf ieder device toegang tot uw bestanden. Ook in het geval van een incident hoeft u niet bang te zijn dat uw data verloren raakt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe we ook úw back-ups veiliger en makkelijker kunnen inrichten? Neem dan contact op met onze specialisten en dan kijken wij mee welke back-up oplossing het best bij u past. We zorgen er graag voor dat u geen omkijken meer heeft naar uw back-ups en zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten.

Robert Zoeteweij – Commercieel Manager IT