Whatsapp met ons

Zo blijft je mailbox sterk beveiligd tegen phishing en malware
Nieuws 7 april 2022

Zo blijft je mailbox sterk beveiligd tegen phishing en malware

E-mail is en blijft communicatiemethode nummer één. Door dit intensieve gebruik is e-mail een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Eén klik op een onveilige link of bijlage en zij hebben toegang tot je netwerk. Het maakt e-mailsecurity een absolute must. Welke risico’s kun je zoal tegenkomen, en hoe ga je in één keer goed te werk? Collega Wim vertelt je er alles over.

E-mailsecurity belangrijker dan ooit

Door hybride werken zijn digitale communicatietools nog belangrijker geworden dan ze al waren. Om die reden is het aantal cyberaanvallen in de laatste jaren sterk toegenomen. Met name phishing-mails en ransomware werden ingezet om thuiswerkers het leven zuur te maken. En eerlijk is eerlijk: als het aantal inbraken in je wijk toeneemt voorzie je je voordeur ook van een goed slot, toch?

Op welke wijze proberen cybercriminelen binnen te komen?*

  • Phishing-mails – meer dan 90 procent van de organisaties geeft aan al eens te maken te hebben gehad met phishing-mails
  • Inspelen op een gebrek aan securitykennis – 80 procent van de organisaties liep risico als gevolg van gebrekkige securitykennis onder collega’s
  • Ransomwareaanvallen – 48 procent van de bedrijven met een ransomwarebesmetting was minstens een week verminderd of niet productief.

* Bron: Rapport: State of e-mailsecurity 2022, Mimecast

Wat gebeurt er als je niet goed bent beveiligd?

Succesvolle cyberaanvallen veroorzaken vaak een hoop ellende. Probeer je klanten maar eens uit te leggen dat hun data gestolen is als gevolg van een hack. Of wat dacht je van downtime en hoge herstelkosten door een ransomwarebesmetting? Je productiviteit, dienstverlening, zakelijke imago en financiële positie krijgen simpelweg flinke klappen bij een security-incident. En met die ellende wil je gewoon nooit te maken krijgen, toch?

Geen stress en gedoe dankzij sterke e-mailsecurity

En dat terwijl e-mailsecurity zo simpel kan zijn. Neem de krachtige oplossingen van Mimecast. Hiermee haal je de juiste tools in huis om je mail dicht te spijkeren tegen dreigingen die je werkdag verstoren. En het mooie is: de keuze is reuze. Een aantal manieren waarop wij met Mimecast-oplossingen jouw mail beveiligen:

  • Beveiliging tegen schadelijke URL’s: URL’s in mails worden gescand. Mogelijk onveilige en frauduleuze URL’s worden geblokkeerd. Hiermee minimaliseer je het risico op spoofing en phishing.
  • Blokkeren van schadelijke e-mailbijlagen – e-mailbijlagen worden gescand. Schadelijke bijlagen worden gemeld en geblokkeerd, zodat ze geen schade kunnen aanrichten.
  • Bescherming tegen imitatie – inkomende mails worden op slimme wijze gescand op authenticiteit; mogelijk onveilige mails worden gemeld en geblokkeerd. Ook hiermee voorkom je phishing.
  • Bescherming tegen downloads en malafide websites – links naar websites in mails worden geopend in een veilige browser. Hiermee wordt voorkomen dat mogelijk schadelijke websites malware downloaden of andere aanvallen uitvoeren. De beveiligde browser houdt deze aanvallen tegen.

Ook zeker zijn van sterke mailsecurity?

Bovenstaande voordelen zijn het topje van de ijsberg die Mimecast-oplossingen bieden. Waarom zou je dan nog onnodig risico lopen? Maak het jezelf makkelijk en kies ook voor oplossingen van Mimecast. Wij ondersteunen je volledig bij alles wat je nodig hebt. Met advies en oplossingen op maat, en zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent.

Meer weten?

Goed beschermd zijn ‒ wie wil dat nou niet? Axoft biedt de security die je nodig hebt. Voor je e-mail, maar ook voor je andere IT-onderdelen. Handig, want zo blijf jij lekker aan de slag en weet je zeker dat je niet verstoord wordt door zaken waar je helemaal niet op zit te wachten. Neem even contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.

Wim Milder- Business Development Directeur