Whatsapp met ons

Zo gaan de laptops van je collega’s langer mee én bespaar je kosten
Nieuws 27 maart 2022

Zo gaan de laptops van je collega’s langer mee én bespaar je kosten

Natuurlijk wil je dat je collega’s zolang mogelijk met hun laptops kunnen werken. Hoe langer ze meegaan, hoe minder snel je ze hoeft te vervangen. Zo besteed je je IT-budget pas écht optimaal. Maar wat is nu het geheim achter een zolang mogelijke levensduur van de laptops? Axoft-collega Wim vertelt hoe je ervoor zorgt dat je collega’s langdurig optimaal met hun toestel werken.

Lange levensduur biedt talloze voordelen

In hoge kosten voor je werkplekken heb je geen zin. En regelmatig nieuwe laptops moeten inzetten is nou niet de meest efficiënte manier om je budget te besteden. Bovendien kan het ook nog eens een hoop gedoe opleveren rondom het gebruiksklaar maken ervan. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke leercurve bij het werken met nieuwe laptops. Nee, des te meer reden om in te zetten op een zolang mogelijke levensduur. Deze zaken helpen je daarbij:

 • Laptops op maat

  Je wilt je collega voorzien van een laptop die aansluit bij zijn taken en verwachtingen. Betrek hem daarom bij het keuzetraject en vraag wat hij nodig heeft om zijn taken goed uit te kunnen voeren. Kijk vervolgens samen naar kanshebbers die passen binnen het budget. Dat maakt het makkelijker om je collega te voorzien van de ideale laptop voor zijn taken. Je collega zal lange tijd prettig en gemakkelijk met de laptop kunnen werken, waardoor jij de hand op de knip houdt.

 • Toekomstbestendige specificaties

  We gebruiken steeds meer digitale diensten en verbruiken steeds meer data via onze laptop. Daar wil je natuurlijk alles uit blijven halen, niet alleen vandaag maar ook morgen. De hardware van de laptop moet dat wel aankunnen. Kies daarom voor toekomstbestendige specificaties. Dan hebben we het niet alleen over voldoende werkgeheugen en processorkracht, maar ook over verbindingen als 5G en Wifi 6. Jouw collega’s blijven lange tijd productief, zonder dat je snel de beurs hoeft te trekken. Een íéts luxer model kan vaak langer mee en kan zo zelfs voordeliger zijn op termijn.

 • Adoptietrainingen

  De voordelen van een laptop op maat versterk je met adoptietrainingen van Axoft. Hiermee leren we je collega’s alles over de functionaliteiten en hoe deze hun werk makkelijker maken. Dat verlaagt de leercurve en vergroot het gebruiksgemak en het enthousiasme. Daarnaast verminder je het risico op onveilig werken; denk bijvoorbeeld aan het downloaden van schadelijke apps als alternatief voor functionaliteiten die zij niet begrijpen. Dat scheelt een hoop reparatie- en vervangingskosten.

 • Deel gebruikerstips met je collega’s

  Effectiviteit zit hem vaak in de eenvoud, zoals verantwoord gebruik van de laptop. Deel daarom tips met je collega’s die het risico op schade beperken. Denk aan het uit de zon houden van de laptop, en aan het gebruik van beschermende covers en screen protectors. Laat ze in geen geval zelf de schroevendraaier hanteren en eigenhandig reparaties uitvoeren. Dat verzorgen wij wel voor hen.

Meer weten?

Als je collega’s zolang mogelijk alles uit hun laptop halen, haal jij alles uit je IT-budget. Wie wil dat nou niet? Zie jij dat ook wel zitten, laat het ons dan even weten. Axoft ondersteunt je met de juiste hardware, trainingen, support en nog veel meer. Maak online een afspraak.

Wim Milder – Business Development Directeur