Whatsapp met ons

Zo verbetert u uw dienstverlening met Microsoft Azure
Nieuws 13 mei 2021

Zo verbetert u uw dienstverlening met Microsoft Azure

Databases naar de cloud, een eigen app ontwikkelen, nieuwe manieren om back-ups te maken; als IT-verantwoordelijke speelt u met allerlei gedachten en vragen om processen slimmer en efficiënter in te regelen. Wist u dat Microsoft Azure ontzettend veel mogelijkheden biedt om dat te realiseren? Wim Milder legt uit wat de mogelijkheden zijn en wat uw klant ervan merkt.

Wat is Azure?

Microsoft Azure is een cloudplatform van Microsoft. Een platform dat u kunt gebruiken om bepaalde diensten op te draaien. Bijvoorbeeld een website, een database, bepaalde applicaties. Eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken, of u kunt het bouwen of hosten met Azure.

Het grote voordeel is dat u profiteert van de functionaliteit en betrouwbaarheid zoals alleen Microsoft die kan bieden. En daarbij betaalt u naar gebruik, dus hoeft u zelf niet te investeren in dure serverapparatuur en ingewikkelde op maat gemaakte applicaties. Laat staan dat u omkijken heeft naar het onderhoud ervan.

Betere back-ups

Een van de Azure-diensten is het bieden van een back-upoplossing. Een goede back-up van uw bedrijfsgegevens is onmisbaar. Zowel uw cloudomgevingen als uw lokale bestanden kunnen met Azure Backup veilig opgeslagen worden. In het geval van een crash, beveiligingsdreiging of andere onvoorziene situatie kunt u de back-up altijd terugzetten. Omdat deze data op Microsofts betrouwbare en veilige servers staat, kan dataverlies nooit voorkomen. Zo blijft uw productiviteit altijd gewaarborgd en zijn belangrijke gegevens van uw klant veilig.

Apps en services op maat

Er zijn enorm veel apps en tools beschikbaar om u te helpen bij uw werkzaamheden. Toch voldoen deze niet altijd perfect aan uw wensen. Uw bedrijf en daarmee uw wensen en behoeften zijn immers uniek. Een eigen bedrijfsapp biedt dan uitkomst – u kunt deze precies laten ontwikkelen zodat ze voor uw bedrijf werkt. Microsoft Azure biedt de bouwstenen om zo’n app draaiende te houden, zodat deze altijd en overal beschikbaar is voor werknemers. Dit zorgt voor een efficiëntere bedrijfsvoering intern en een betere dienstverlening voor uw klanten.

Altijd toegang tot databases

Belangrijke klantgegevens, crm-data en meer ‒ informatie opzoeken in databases behoort tot de orde van de dag. Databases die langzaam laden of niet altijd bereikbaar zijn, zorgen voor veel frustratie én een langzamere dienstverlening. Door deze databases in Azure te zetten, kunnen uw collega’s deze altijd makkelijk en snel bereiken. Ook uw klanten merken dit direct; zij hoeven immers niet meer te wachten op hun informatie.

Waarom Microsoft Azure via Axoft?

Het inzetten van Azure biedt grote voordelen voor uw bedrijf, maar u heeft wellicht niet alle kennis en kunde in huis om er alles uit te halen. We hebben bij Axoft beschikking over Azure Cloud Engineers. Zij spreken uw taal en helpen graag met het uitdenken en opzetten van een optimale Azure-omgeving. Tegelijkertijd houdt u alle Microsoft-licenties op één plek, waardoor u verzekerd bent van de juiste werking met andere (Microsoft-)applicaties én u betaalt nooit te veel.

Brengt u uw dienstverlening naar een nieuw niveau?

Axoft denkt met u mee: met Microsoft Azure kunt u alle kanten op, maar onze specialisten weten ook wat het verschil gaat maken voor u en uw klanten. Wij kijken naar uw volledige situatie, zodat we u kunnen helpen om toekomstvaste en efficiënte oplossingen te vinden. Wilt u ook weten hoe cloudoplossingen uw bedrijf beter kunnen maken? Maak dan nu een afspraak.

Wim Milder

Business Development Directeur