Whatsapp met ons

Zo werkt u veiliger met een zakelijke VPN-verbinding 
Nieuws 25 mei 2020

Zo werkt u veiliger met een zakelijke VPN-verbinding 

Beveiliging is een cruciaal element voor iedere werkplek. Dat geldt ook voor uw verbindingen. Als deze slecht beveiligd zijn loopt u meer risico op een datalek. Een zakelijke VPN-verbinding biedt dan uitkomst. Wij vertellen u graag alles wat u moet weten, en welke meerwaarde deze verbindingen bieden. 

Wat is een VPN-verbinding?
Zakelijk wisselen we de hele dag data uit met het bedrijfsnetwerk. Niet alleen op kantoor zelf, maar ook daarbuiten via smartphones en laptops. De verbindingen waarover die data wordt verstuurd moeten sterk beveiligd zijn. VPN (Virtual Private Network) maakt dat mogelijk. Hiermee beschikt u over een sterk beveiligd afgesloten netwerk dat uw data binnenboord houdt. Maar dat is niet alles; een VPN maakt ook het veilig beschikbaar stellen van apps voor gebruikers een stuk makkelijker voor de IT-beheerder.

Hoe werkt een zakelijke VPN-verbinding?
Veel kantoren maken gebruik van een LAN (Local Area Network), interne bedrijfsnetwerken die alleen op locatie toegankelijk zijn. VPN kan worden gezien als een online uitbreiding van LAN; via internet hebben collega’s ook buiten kantoor toegang tot uw bedrijfsnetwerk. Dat gaat samen met een hoge mate van security: VPN-verbindingen kunt u zien als een soort afgesloten tunnels die alleen zichtbaar en toegankelijk zijn voor uw eigen collega’s. Data op deze verbindingen wordt bovendien versleuteld verstuurd. Dat zorgt voor een bijzonder hoge mate van beveiliging. 

Wat zijn de voordelen?
VPN biedt uw collega’s op afstand op zeer veilige wijze toegang tot bestanden en tools op het netwerk. Dat draagt bij aan de productiviteit en het gebruiksgemak. U bepaalt daarnaast zelf welke IP-adressen toegang bieden tot uw bedrijfsnetwerk. Dat maakt het aansluiten van thuiswerkplekken veel makkelijker. Ook verbindingen via openbare wifi-netwerken verlopen veiliger, waardoor er ook onderweg productief gewerkt kan worden. VPN biedt ook voordeel voor de IT-beheerder; per verbinding kan de benodigde bandbreedte worden bepaald. Dat is weer handig als u het gebruik van bepaalde applicaties of processen wilt optimaliseren. Bovendien ontstaat er via VPN een bedrijfsbreed netwerk, waardoor updates en onderhoudstaken sneller en makkelijker worden uitgevoerd.  

Ideaal voor de flexplek
Zakelijk VPN biedt veel voordeel voor collega’s die mobiel werken. Zij worden hiermee in staat gesteld om zorgeloos locatieonafhankelijk productief te zijn. In combinatie met totaaloplossingen als Microsoft 365 Business biedt VPN eveneens veel meerwaarde. Hiermee beschikt u namelijk over een toekomstvaste cloudwerkplek op basis van hoge securitystandaarden. 

Wilt u ook graag veiliger werken? 
Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor úw organisatie? Als proactieve kennispartner staan we voor u klaar en denken we met u mee. Zo bent u verzekerd van het juiste advies en oplossingen op maat. Kom gerust eens langs bij Axoft in Capelle aan den IJssel. Wilt u liever op uw kantoor afsprekenMaak online een afspraak. 

 

Lees hier alles over onze 360 graden cybersecurity aanpak