Whatsapp met ons

Uw gegevens zijn veiliger dan ooit met een 360 graden cybersecurity aanpak
Nieuws 8 augustus 2021

Uw gegevens zijn veiliger dan ooit met een 360 graden cybersecurity aanpak

Wist u dat cybersecurity meer omvat dan alleen techniek? Uw beveiligingsbeleid en de menselijke factor spelen ook een belangrijke rol. Met een 360 graden cybersecurity aanpak houd je beveiligingsrisico’s tegen op iedere plek waar ze voor kunnen komen. Collega Vincent van den Berg legt uit hoe dit precies werkt.

Waarom een 360-graden cybersecurity aanpak cruciaal is

Digitale dreigingen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn verschillende manieren waarop deze dreigingen een voet tussen de deur kunnen krijgen. Denk aan een slecht beveiligd netwerk, maar ook aan een onduidelijk beveiligingsbeleid of collega’s die nietsvermoedend op verdachte links klikken. Met een 360 gradenaanpak worden alle mogelijke risicofactoren voor de dataveiligheid in kaart gebracht en ontvangt u tips om deze te minimaliseren. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker voor kwaadwillende mensen om toegang te krijgen tot uw netwerk en bestanden.

Juist mensen zijn de sleutel

Als er één ding is waar cybercriminelen in 2021 gebruik van maken, is het wel de menselijke fout. CEO-fraude, toegang tot gebruikersaccounts of zelfs verwoestende ransomwareaanvallen: ze kunnen allemaal beginnen bij een klik op een verdachte link. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat uw collega’s zich bewust zijn van de meest voorkomende dreigingen en weten hoe ze een verdachte situatie kunnen herkennen en melden. Als onderdeel van het Axoft EASY Security-pakket krijgen al uw collega’s een basisopleiding waarmee hun securitykennis up-to-date wordt gebracht.

De juiste technologie houdt u weerbaar

Natuurlijk is technologie waardevol om cybercriminelen mee te bestrijden. Om uw data op ieder front te beschermen moet er centraal én op al uw zakelijke devices geschikte beveiligingssoftware gebruikt worden. Met een VPN-verbinding wordt er bovendien voor gezorgd dat data niet onderschept kan worden als het op weg is van het netwerk naar een device. Hiermee zet u al meteen stappen in de juiste richting. Monitoring van uw security verstevigt de basis nog verder: als er dan toch verdacht verkeer voorkomt, weet u dit meteen en kunnen passende maatregelen getroffen worden. Lees hier meer over hoe u veiliger werkt met een zakelijk VPN-verbinding.

Zorg voor een krachtig securitybeleid

Cybercriminelen zoeken echter allang niet meer alleen naar zwakke plekken in uw technologie. Ook kwetsbaarheden in uw beveiligingsbeleid kunnen ervoor zorgen dat kwaadwillenden met uw gevoelige gegevens aan de haal gaan. Het is dan ook van belang dat u kritisch kijkt naar de manier waarop u bestanden met partners en klanten deelt. Ook intern is het raadzaam om toegang tot belangrijke gegevens te beperken. Axoft EASY Security komt standaard met een streng beveiligingsbeleid, waarvan de naleving ook nog automatisch wordt gecontroleerd.

Op alle fronten beveiligd?

Als ervaren IT-partner helpen we bedrijven al jaren bij het beschermen van hun gegevens. Met een Axoft EASY Security-pakket is dit makkelijk en overzichtelijk, en ook nog volledig aangepast aan uw situatie. Zo beschermt u uw gevoelige bedrijfsgegevens op alle fronten, zonder dat u te veel uitgeeft aan onderdelen die u niet nodig heeft. Wilt u meer weten over het implementeren van een complete cybersecurityaanpak? Maak dan een afspraak.

Vincent van den Berg- Manager Service & Control