Whatsapp met ons

Zoek de verschillen: Microsoft 365 Business Basic, Standard en Premium
Nieuws 6 oktober 2023

Zoek de verschillen: Microsoft 365 Business Basic, Standard en Premium

Wat is het verschil tussen de verschillende pakketten? Onze collega Ricardo zet het voor jou op een rij.

Of het nu gaat om het maken van een bedrijfspresentatie, het uitwerken van veel data in een raster of het uitschrijven van een blog: het gebruik van Microsoft 365 is bijna vanzelfsprekend. Als organisatie is het dan goed om gebruik te maken van deze dienst. Toch hangt er bij velen nog een groot vraagteken boven het hoofd, want wat is het verschil tussen Microsoft 365 Business Basic, Standard en Premium? Onze collega Ricardo zet de pakketten voor jou op een rij.

Microsoft 365 Business Basic

Zoals de naam al verraadt is Microsoft 365 Business Basic de basis van de 365-pakketkeuzes. Verwacht echter niet louter minimale services en oplossingen, want het basispakket biedt al vele mogelijkheden. Zo ontvangt iedere gebruiker toegang tot Word, Excel, Outlook en PowerPoint als web- en mobiele uitvoering. Daarnaast krijg je 1 TB aan cloudopslag en kun je gebruikmaken van meerdere tools voor een efficiëntere werkdag, zoals Microsoft Planner en Microsoft Lists.

Microsoft 365 Business Standard

Volgens Microsoft zelf is de Standard-uitvoering de populairste variant. Alle opties van het Basic-pakket ontvang je, plus meer extra’s. Zo is op het gebied van het bekende Office-pakket alles wat je gewend bent opgenomen in deze pakketversie. Denk hierbij onder meer aan Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Microsoft Teams en SharePoint. Dit alles is te gebruiken als desktopapp, maar ook als web- en mobiele variant. Dit biedt als voordeel dat offline werken mogelijk is, zodat je werk automatisch wordt geüpload naar de cloud bij een werkende internetverbinding. Een andere bijkomende dienst in het Standard-pakket zijn de verregaande hostingmogelijkheden voor webinars of grote vergaderingen, inclusief bijbehorende tools voor rapportage en registratie.

Microsoft 365 Business Premium

Voor de grotere ondernemingen is Microsoft 365 Business Premium de beste optie. Naast de eerdergenoemde functies van het Basic- en Standard-pakket biedt de Premium-versie meer mogelijkheden voor met name de IT-dienst. Zo kun je rekenen op een betere beveiliging tegen cybercriminaliteit, zijn er meer geavanceerde tools voor de algehele beveiliging én de optie om gestolen of verloren devices volledig te wissen.

Extra optie: Microsoft 365-apps voor bedrijven

Ben je alleen op zoek naar de apps van Microsoft? In het pakket Microsoft 365-apps voor bedrijven zijn deze allemaal opgenomen en te gebruiken voor de desktop. Hierbij ontvangt iedere gebruiker ook 1 TB aan cloudopslag, zijn de diensten voorzien van een standaardbeveiliging en is er net zoals bij de drie andere pakketten altijd telefonische en online ondersteuning mogelijk.

Meer weten

Ieder pakket is beschikbaar als maandabonnement en is voor een maand gratis te testen. Keuzestress? Geen probleem; wij denken graag met je mee. Neem vandaag nog contact met ons op en wij vergelijken graag samen met jou alle opties. Zo ben je verzekerd van het beste pakket.

Ricardo de Rijcke
Commercieel Manager