Whatsapp met ons

Zonnig nieuws van KPN: 88.000 zonnepanelen
Nieuws 6 juni 2024

Zonnig nieuws van KPN: 88.000 zonnepanelen

KPN investeert in duurzaamheid

KPN zet vol in op groen en dat is goed nieuws voor alle klanten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Je kunt namelijk niet alles zelf en bent soms afhankelijk van partners en toeleveranciers en als die – zoals in dit geval KPN – stappen zetten op de duurzaamheidsladder, dan klim je automatisch mee.

Bijna 250 gigawattuur aan groene stroom
Momenteel bouwt Eneco aan Kabeljauwbeek, een gigantisch zonnepark van circa 88.000 zonnepanelen in het Brabantse Woensdrecht. KPN heeft een overeenkomst getekend met Eneco om de komende 15 jaar de daar opgewekte groene stroom af te nemen voor de vaste en mobiele netwerken van KPN. Op jaarbasis gaat het om ruim 47 gigawattuur en daar komt in 2027 nog eens 200 gigawattuur aan stroom bij van het windpark Ecowende dat ruim 50 kilometer uit de Nederlandse kust wordt gebouwd. Het is een grote stap die past bij de ambitieuze duurzaamheidskoers van KPN. Dat heeft de afgelopen jaren ook al op 40 technische KPN-panden zonnepanelen geplaatst. Daarmee komt bijna tweederde van alle stroom die KPN vanaf 2027 verbruikt uit duurzame bronnen.
“Al jaren zetten we ons in voor een beter internet,” verklaart Joost Farwerck, CEO KPN. “Dat is niet alleen sneller en stabieler, maar ook socialer, veiliger én groener! Over drie jaar internetten bijna al onze klanten via een duurzaam en efficiënt netwerk dat we voeden met de juiste stroom op het juiste moment, via energie uit zon en wind.”

Nog wat feiten en aansprekende cijfers:

  • De mobiele en vaste netwerken van KPN draaien al sinds 2011 op groene stroom en sinds 2015 is de eigen operatie van KPN klimaatneutraal.
  • Het absolute energieverbruik van KPN daalde sinds 2010 met 42% terwijl het dataverbruik in diezelfde periode ongeveer 28 keer groter werd.
  • KPN heeft het doel gesteld om de uitstoot in de hele waardeketen terug te brengen tot netto nul in 2040.

Wilt u niet wachten tot 2025? Logisch, en dat hoeft ook niet want ook nu hebben we al een passend groen aanbod. Voor meer informatie neem contact op met Ricardo de Rijcke van Axoft.