Whatsapp met ons

Zwijgen is goud, spreken in Office is nóg beter
Nieuws 13 februari 2024

Zwijgen is goud, spreken in Office is nóg beter

Zet je stem om in handige Office-functionaliteiten

Een spraakbericht via een chatdienst of een voicememo opslaan in je notities op je telefoon is voor velen geen onbekend terrein. Waarom zet je je stem niet om in handige Office-functionaliteiten? Onze collega Rick de Ruiter geeft je enkele handige voorbeelden van deze onderbelichte optie.

Laat je stem horen

De functie om je stem te gebruiken voor vele interessante zaken binnen het Office-pakket is niet bepaald nieuw. Toch is het zonde dat veel mogelijkheden met de stem van jezelf of van een ander niet gebruikt worden. Verreweg de meest bekende is ‘Dicteren’ in Microsoft Word. Deze knop zit onder de optie Spraak op het tabblad Start en je begint met praten. In het Word-bestand komen jouw woorden netjes in beeld zonder dat je iets hoeft te doen met het toetsenbord.

Gebruik je stem ook onderweg

Met behulp van Office Mobile ben je ook onderweg klaar om je stem in te zetten op een zeer productieve manier. Hier heb je simpelweg een mobiele telefoon voor nodig met de Office Mobile-app. Door op het plusje te tikken en op de microfoon te tappen ga je direct van start. Spreek jouw bericht, memo of andere boodschap in en beëindig deze zodra je klaar bent. De opname wordt automatisch bewaard in jouw gekoppelde OneDrive-account en krijg je een uitgeschreven versie van jouw opname in beeld. Niet tevreden? In Office Mobile kun je je uitgeschreven tekst snel wijzigen zodat ieder woord klopt met hoe je het hebt uitgesproken.

Spraakgestuurd mailen

Wist je dat je ook een e-mail kunt sturen via je mobiele telefoon zonder een gehele tekst uit te schrijven? Ook dit gaat heel gemakkelijk via Outlook Mobile. Open de applicatie, maak een nieuwe e-mail aan en kies in het selectiemenu voor het icoontje met de microfoon. Je ziet nu een nieuw kader met opties om te gebruiken tijdens het opnemen. Druk op de opnameknop en begin met praten. Al jouw gesproken woorden verschijnen nu stuk voor stuk als e-mailbericht in beeld. Voeg tot slot nog de geadresseerde en een adresregel toe en je bent klaar. Handig, toch?

Meer weten

Bovenstaande mogelijkheden zijn enkele voorbeelden wat je allemaal met jouw stem in combinatie met het Office-pakket kunt doen. Nieuwsgierig naar meer? Dan kun je contact met ons opnemen om meer te weten te komen. Wij praten je graag bij en geven je graag meer inzicht in alle opties en mogelijkheden voor jouw organisatie.

Rick de Ruiter
Sales