Whatsapp met ons

Axoft EASY Cloudwerkplek ‒ vijf redenen om er niet voor te kiezen
Nieuws 12 oktober 2021

Axoft EASY Cloudwerkplek ‒ vijf redenen om er niet voor te kiezen

Waarom zou u switchen naar cloudwerkplekken zolang het groene lampje op uw oude werkplekken nog brandt? Klinkt als een hoop gedoe en als het niet kapot is, hoef je het niet te repareren, toch? En zo zijn er nog wel meer redenen om niet over te stappen. Axoft-collega Wim Milder geeft u nog vijf redenen om niet te kiezen voor de Axoft EASY Cloudwerkplek.

1. U houdt liever vast aan vaste kantoortijden

De uren tussen 09.00 en 17.00 zijn voor werk. Alles daarbuiten is gereserveerd voor privé. Zo is het nu eenmaal altijd geweest, dus waarom zou u dat veranderen? Dat andere organisaties en klanten wél steeds flexibeler werken, en dat ook van hun partners verwachten, moeten zij zelf weten. Morgenochtend 09.00 zijn zij bij u weer de eersten.

2. U ziet nog eens wat van het land

Iedere dag staat u extra vroeg op om aan te sluiten in de dagelijkse file. Ach, u bent tenminste niet de enige; gedeelde smart is halve smart. Bovendien ziet u nog eens wat van het land, ook al is het steeds hetzelfde stuk snelweg. Daarnaast is het een lekker langzaam begin van de dag. Die klanten kunnen écht wel even op u wachten. ’s Avonds sluit u aan in dezelfde file, maar dan de andere kant op, en heeft u even tijd om bij te komen van de dag.

3. Uw motto is: ‘Zolang het werkt, werkt het.’

Uw oude IT doet het nog prima. Oké, het is allemaal vaste apparatuur en het zou allemaal veel efficiënter, toekomstgerichter en vooral sneller kunnen, maar het werkt in ieder geval nog. Hartstikke zonde om geld uit te geven aan nieuwe spullen. Bovendien heeft u helemaal geen zin om nieuwe oplossingen te leren kennen, want verandering is eng. U blijft liever met paard en wagen op de snelweg rijden terwijl u links en rechts wordt ingehaald.

4. U houdt uw IT-afdeling lekker aan het werk

Alles bij het oude houden heeft nog een voordeel. U bespaart bijvoorbeeld veel geld, denkt u. Ideaal, want dat kunt u weer mooi besteden aan ingewikkeld en tijdrovend beheer om oude apparatuur draaiende te houden. Dat kost immers veel geld, en zo heeft uw IT-afdeling tenminste ook wat te doen. Het is allemaal wat passen en meten en veel maatwerk, maar wat kan u nou gebeuren? Datalekken, hacks en ransomware komen toch alleen maar bij grotere bedrijven voor?  Lees hier meer over cybersecurity.

5. U houdt uw collega’s liever in de gaten

Flexwerken is maar een vies woord. Want flexwerken is vooral ‘lang leve de lol’, weet u. Dat mobiel werkende collega’s productiever zijn en minder stress ervaren gaat er bij u niet in. Op kantoor kunt u tenminste zien wat ze allemaal uitvoeren op hun vaste werkplek. Dat uw flexibel werkende concullega sneller zijn of haar doelstellingen behaalt is gewoon toeval.

Toch liever iets meer flexibiliteit?

Kunt u zich toch niet helemaal vinden in bovenstaande redenen en wilt u liever flexibeler, sneller, makkelijker en productiever werken? Laat het ons weten. Wij ondersteunen u daarin, onder andere met onze Axoft EASY Cloudwerkplek. Wij nemen u daarbij alle werk, inclusief beheer en security, uit handen. Zo werkt uw organisatie niet alleen in lijn met de huidige praktijk van vandaag, maar ook die van morgen.

Wim Milder – Business Development Directeur