Whatsapp met ons

Bent u ook klaar voor zakelijk internet?
Nieuws 22 augustus 2020

Bent u ook klaar voor zakelijk internet?

Zakelijk internet wordt steeds belangrijker als u meer online gaat werken. Heeft u het aantal werkplekken uitgebreid, of zijn uw collega’s mobieler gaan werken? De kans is groot dat uw internetbehoeften flink zijn veranderd en zakelijk internet de oplossing is. Dat benadrukt het belang van een up-to-date internetverbinding. Organisaties mogen nu nog uit de voeten kunnen met de beschikbare capaciteit, maar het is niet gezegd dat het zo blijft. Want één ding is zeker: de vraag naar capaciteit neemt de komende jaren in rap tempo toe.

Dat komt o.a. door de opmars van werken in de cloud. Volgens onderzoek van Cisco (netwerkspecialist), verstoken organisaties die applicaties en data in datacenters hosten naar verwachting een totaal van 20,6 Zettabytes in 2021. (20,6 Zettabytes = 21.600.000.000 Terrabytes of 21.600.000.000.000 Gigabytes) Ter vergelijking: in 2016 was het dataverkeer van en naar datacenters nog goed voor 6,8 Zettabytes.

Door al deze ontwikkelingen groeit de behoefte aan een sterk fundament, in de vorm van een solide netwerk. Hierbij speelt glasvezeltechnologie een cruciale rol, dat is namelijk toekomstbestendige oplossing. Zakelijke internet providers zoals KPN, Eurofiber en Caiway werken al aan het verhogen van dataverwerking en internetsnelheden. Door partnerships met deze providers kan Axoft al aangeven welke mogelijkheden en snelheden beschikbaar zijn binnen de verschillende netwerken. Neem daarvoor contact met ons op, dan voorzien wij u van het juiste advies.

Voor nu helpen wij u aan de hand van een aantal vragen de juiste keuzes te maken om ook in de toekomst grotere hoeveelheden data te kunnen werken.

 • Waarom is de juiste verbinding zo belangrijk?
  Internet is een onmisbaar deel van uw productiviteit en bereikbaarheid. U wilt daarom zeker weten dat u altijd op uw internetverbinding kunt vertrouwen; ook als het aantal werkplekken, online diensten of mobiele werkplekken toeneemt. Maar hoe doet u dat nou? Door uzelf de volgende vragen te stellen komt u al een heel eind.
 • Heb ik weleens te maken met storingen?
  Als u te veel gebruikers of diensten over een zwakke internetverbinding laat lopen, dan kunt u al snel te maken krijgen met storingen. Dat kan ten koste gaan van uw productiviteit en bereikbaarheid. Een up-to-date internetverbinding helpt dat te voorkomen. Heeft u daar wel eens last van? Dan kan het zijn dat uw internetverbinding aan een update toe is.
 • Hoe makkelijk werken mijn collega’s online?
  Vraag eens aan uw collega’s hoe zij de huidige internetverbinding ervaren. Ook als u nooit last heeft van storingen kan de gebruikservaring niet optimaal zijn. Te veel gebruikers of diensten kunnen ervoor zorgen dat de verbindingen per gebruiker traag zijn. Zonde, want ook dit heeft invloed op de productiviteit. In dat geval is het erg slim om eens te kijken naar een upgrade.
 • Wat is de status van mijn hardware?
  Hoe zit het eigenlijk met die router op kantoor? De verkeerde of een verouderde router kan de snelheid van uw internet flink verlagen, ook als u al gebruikmaakt van een snelle verbinding. Zo haalt u natuurlijk niet het maximale uit uw werkwijze. Hardware wil nog wel eens over het hoofd worden gezien, maar een periodieke check kan voor een hoop nieuwe inzichten zorgen.
 • Wat zijn mijn plannen voor de toekomst?
  Kijk niet alleen naar uw wensen en eisen voor vandaag, maar ook voor morgen. Wellicht werken uw collega’s steeds vaker thuis of via een cloudwerkplek. Een snelle en stabiele verbinding zoals glasvezel kan dan interessant zijn. Of misschien denkt u erover na om meer processen te digitaliseren, zodat u ook morgen de concurrentie met uw concullega’s aan kunt gaan. Regeren is vooruitzien en dat geldt niet in de laatste plaats voor uw internetverbinding.

Wij helpen u bij de juiste keuze
U wilt natuurlijk wel zeker weten dat u in één keer de juiste keuze maakt. Wellicht ben u inderdaad aan een update toe, maar vindt u het lastig om de juiste verbinding te kiezen. Gaat u voor glasvezel, DSL, of toch kabelinternet? En hoe zit het eigenlijk met back-upverbindingen, zoals 4G of straks 5G? U hoeft niet zelf de antwoorden te vinden op deze vragen. Wij kijken graag met u mee. Heeft u last van traag zakelijker internet? Lees dan ook: Last van traag internet op de werkvloer

Meer informatie
Wilt u ook gewoon zeker weten dat uw internetverbinding aansluit bij uw business? Onze specialisten staan voor u klaar met advies over zakelijk internet van Axoft. Kom gerust eens langs bij ons in Capelle aan den IJssel. Natuurlijk spreken we ook graag af bij u op locatie of digitaal. Maak online een afspraak.

Robert Zoeteweij ‒ Commercieel Manager IT