Whatsapp met ons

De meerwaarde van Axoft EASY Back-up Online
Nieuws 27 januari 2023

De meerwaarde van Axoft EASY Back-up Online

Een bedrijf of organisatie kan niet zonder een betrouwbare back-updienst. Je moet er niet aan denken dat je niet meer bij je bedrijfsgegevens of -processen kunt na een cyberaanval, zware storing of door een andere oorzaak. Een voor de hand liggende manier om dit te voorkomen lijkt de back-upoplossing binnen Microsoft 365. Maar is dat ook de beste oplossing? Collega Ricardo legt de dienst graag naast onze eigen Axoft EASY Back-up Online.

In vergelijking met de Microsoft back-upoplossing biedt Axoft EASY Back-up Online:

Back-ups voor altijd

Na het verwijderen van een mailtje of document heb je met alleen Microsoft 30 dagen (Exchange) of 90 dagen (SharePoint) de tijd om je gegevens weer te herstellen. Axoft Back-up Online maakt een kopie van al jouw e-mails, OneDrive- en SharePoint-bestanden, SharePoint-sites en Teams binnen de Microsoft 365-omgeving. Werk je met Google Workspace? Ook die kun je back-uppen met Axoft EASY Back-up Online. Je kunt onbeperkt bij je data. Verwijder je per ongeluk een item, dan haal je hem gemakkelijk weer terug. Daarvoor hoef je geen verzoek in te dienen waar je pas dagen later reactie op krijgt; je belt ons en we fixen het in een aantal minuten voor je.

Nederlandstalige support

Heb je vragen over verloren bestanden en wil je deze terugzetten vanuit de standaard back-up bij Microsoft ? Dan moet je rekening houden met een Engelstalige supportdienst. Dit is in het geval van Axoft EASY Back-up Online niet aan de orde; je praat en spart altijd met een Nederlandstalige professional van Axoft. Op deze manier kun je net wat gemakkelijker uitleggen waar je mee zit en waar je hulp bij nodig hebt.

Direct hulp als je het nodig hebt

Daarnaast is het lang niet altijd duidelijk bij wie je aan moet kloppen als je vragen hebt over je back-up. Dan ben je gemakkelijk een halve werkdag kwijt aan het uitzoeken hiervan. Omdat Axoft zelf de back-ups beheert, is de tussenstap met Microsoft niet nodig. Daarnaast kun je onze experts altijd bereiken, waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet meer bij je back-up kunt. Binnen een paar minuten hebben wij je weer op de rit.

AVG-proof met data-opslag binnen de EU

Dat je jouw back-updata veilig wilt houden, dat is logisch. En uiteraard wil je die in lijn met de geldende privacywetgeving opslaan. Kies je voor de Axoft EASY Back-up Online, dan weet je zeker dat je voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De data wordt namelijk gegarandeerd in de EU opgeslagen, en overal in de EU gelden dezelfde privacywetten en -regels. Je data wordt dus niet meer opgeslagen in de Microsoft Cloud. Eventuele Microsoft-licentieproblemen spelen ook geen rol bij het terughalen van je back-up.

Back-up van Axoft: meer EASY kunnen we het niet maken

Bij Axoft denken we graag met je mee als het gaat om het goed inregelen van een back-up. Dit moet immers professioneel, veilig en vooral EASY worden opgezet en beheerd. Neem contact met ons op, dan gaan we samen in gesprek over de mogelijkheden.

Ricardo de Rijcke
Commercieel Manager