Whatsapp met ons

De remote werkplek: wat is het en wat zijn de voordelen?
Nieuws 2 april 2020

De remote werkplek: wat is het en wat zijn de voordelen?

Steeds vaker wordt de vaste werkplek ingeruild voor een werkplek in de cloud (de remote werkplek). Dat is natuurlijk niet zonder reden. Remote werkplekken verbeteren de bereikbaarheid en productiviteit van uw collega’s, en laten hen ook nog eens makkelijker werken. Maar hoe ziet zo’n remote werkplek er nu precies uit, en op welke manieren biedt ze zoal voordeel? We vertellen u graag alles wat moet weten. 

Wat is een remote werkplek?

Een remote werkplek is als het ware uw complete digitale werkomgeving in de cloud. En dan moet u denken aan het Windows- of MACbesturingssysteem en alle programma’s en bestanden die de collega’s nodig hebben. Vroeger waren Windows-besturingssystemen en alle softwareprogramma’s vaak lokaal op een pc geïnstalleerd en was er hooguit een netwerkschijf waar bestanden op werden gedeeld. Met een werkplek in de cloud verhuist dit allemaal naar de cloud. En dat biedt allerlei voordelen, voor vrijwel iedereen in de organisatie. We delen er vijf: 

1. Altijd en overal aan de slag

De remote werkplek kent niet langer de beperkingen van de vaste werkplekMet hetzelfde gemak werkt u voortaan op elke locatie naar wensWaar de collega’s ook inloggen  op een desktop-pc op kantoor of op hun zakelijke laptop vanuit huis ‒, overal komen zij in dezelfde, vertrouwde werkomgeving. Overal hebben zij toegang tot dezelfde bestanden, apps en communicatiemogelijkheden. Dit werkt een stuk makkelijker en flexibeler.

2. Vereenvoudigd ICT-beheer

De ICT-afdeling zal de komst van de remote werkplek met open armen ontvangen; tijdrovende beheertaken worden namelijk grotendeels uit handen genomen. De infrastructuur, apps en andere tools binnen de omgeving worden door de leverancier beheerd. Updates worden automatisch op afstand uitgerold, waardoor de functionaliteit en veiligheid altijd up-to-date zijn. De ICT-afdeling bespaart daardoor een hoop tijd, terwijl de continuïteit van de organisatie wordt versterkt. 

3. Veilige opslag en veilig gebruik van data

Natuurlijk ontbreekt dataveiligheid niet op uw ICT-agenda. Maar met al die verschillende werkplekken, mobiele devices en medewerkers is het managen ervan geen eenvoudige klus. De cloudwerkplek biedt ook op dat vlak uitkomst. Doordat alle software en bestanden gehost worden in de cloud en een sterk beveiligde datacenters bent u verzekerd van de hoogste standaard dataveiligheid. Lokaal wordt vrijwel niets meer opgeslagen, waardoode controle centraal is

4. De remote werkplek is eenvoudig schaalbaar

Voorbij zijn de tijden waarin u veel tijd kwijt was aan het handmatig installeren van werkplekonderdelen. Cloudwerkplekken zijn namelijk eenvoudig schaalbaar. Nieuwe gebruikers toevoegen of een app uitrollen voor alle collega’s? Het kan binnen een handomdraai worden ingeregeld. Dat houdt de productiviteit hoog én zorgt voor nog eens extra beheergemak. 

5. Administratief overzicht

Ook uw administratie wordt blij van een werkplek in de cloud. Geen gedoe meer met aparte licenties voor besturingssystemen en softwarepakketten, die ook nog eens op verschillende termijnen aflopen en bij diverse providers zijn afgenomen. De cloudwerkplek is doorgaans voor een vast bedrag per maand per gebruiker beschikbaar. Zonder grote investeringen die over een langere termijn afgeschreven moeten worden. Dat is wel zo prettig en overzichtelijk.  

Ook snel en makkelijk naar de cloud?

Wilt u ook snel profiteren van de voordelen van de remote werkplek? Als proactieve kennispartner bieden we hierin volledige ondersteuning. We verdiepen ons in uw situatie en voorzien u van de beste oplossing. Dat doen we op basis van persoonlijk advies en met toekomstvaste IC T-oplossingen. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.  

Lees hier meer over de Axoft EASY Cloud Werkplek