Whatsapp met ons

Duurzaam IT-beheer: slim het najaar in
Nieuws 5 december 2023

Duurzaam IT-beheer: slim het najaar in

Hoe zorgen we dat onze werkplek warm en ook duurzaam blijft? Ricardo kijkt mee naar de mogelijkheden

Het najaar is de tijd van verandering. Niet alleen in de natuur, maar ook binnen de muren van onze kantoren en thuiswerkplekken. De blaadjes vallen en de verwarming gaat weer aan. Maar hoe zorgen we ervoor dat we niet alleen warm, maar ook duurzaam blijven? Onze collega Ricardo de Rijcke kijkt met je mee naar de herfstige mogelijkheden op het gebied van IT-beheer. 

Verwarm je kantoor, niet de straat 

Laten we beginnen bij de basis: de verwarming. Net zoals je thuis niet de deur openlaat wanneer de kachel aanstaat, is het belangrijk om op kantoor de warmte binnen te houden. Maar wist je dat de IT-apparatuur ook een grote rol speelt in hoe warm je het hebt? Door servers en andere apparatuur slim in te zetten, kun je de behoefte aan extra verwarming verminderen: gebruik de warmte die vrijkomt om de werkruimte nét dat tikkeltje warmer te maken.  

Hybride werken bespaart 

Wat in zowel warmte als energiezuinig werkt, is om het werken hybride te doen. Door thuis te werken hoef je niet de auto te gebruiken. Dit bespaart brandstof voor de medewerker en zorgt voor minder volle kantoorruimtes. Hierdoor is het ook minder snel nodig om de verwarming aan te zetten.

Refurbished: goed voor de portemonnee en het milieu 

Nu we het toch over slimme zetten hebben: refurbished devices. Axoft biedt een breed scala aan refurbished hardware die niet alleen je budget spaart, maar ook de planeet. Denk aan een smartphone die een tweede leven krijgt, zodat je die besparing kan inzetten voor een energiezuinige upgrade van je thuiswerkplek. 

De werking van refurbished 

Zoals we in een eerder artikel schreven zijn er vele voordelen om te gaan voor een refurbished device. Je bespaart met de aanschaf van een dergelijk toestel niet alleen geld. Omdat je gebruikmaakt van bestaande materialen is het niet nodig om een nieuw toestel aan te schaffen, wat weer productie- en overige kosten scheelt. Daarnaast kun je vertrouwen op gewoonweg goede kwaliteit voor minder dan de nieuwprijs van een nieuw device. 

Duurzaam door de herfst met Axoft 

Vergeet dus niet na te denken over hoe je IT-strategie kan bijdragen aan een duurzamere wereld, terwijl je geniet van de prachtige herfstkleuren. Of je nu thuiswerkt of op kantoor, elke stap, hoe klein ook, telt mee. Vooruitkijken is van groot belang. Niet alleen voor de technologie zelf, maar ook voor hoe we ermee omgaan. Axoft helpt graag mee als het gaat om duurzaamheid en technologie hand in hand te laten gaan. 

Meer weten? 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of bekijk de refurbished mogelijkheden op de website van Axoft. Zo maak ook jouw IT-beheer klaar voor een slim en duurzaam najaar. 

 

Ricardo de Rijcke
Commercieel Manager