Whatsapp met ons

E-mailbeveiliging – zo regelt u het anno 2022
Nieuws 10 augustus 2021

E-mailbeveiliging – zo regelt u het anno 2022

Wist u dat e-mail een van de populairste aanvalsmethoden onder cybercriminelen is? Zij azen op slechte beveiliging en ondermaatse securitykennis bij medewerkers. Dat kan serieuze gevolgen hebben voor de databeveiliging. Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn om uw e-mailbeveiliging op niveau te houden. Collega Joachim Hodes vertelt hoe u met slimme oplossingen en eenvoudige methodes al snel uw e-mailbeveiliging een upgrade geeft.

E-mailbeveiliging absoluut onmisbaar

Via e-mail wisselen we de gehele dag gegevens uit met klanten en collega’s. Dat moet wel veilig gebeuren en vraagt om up-to-date kennis en technische maatregelen. Ontbreken die, dan kunnen cybercriminelen hier vrij snel op inspelen, met alle gevolgen van dien. Daardoor kunnen datalekken ontstaan, met als gevolg forse schade aan de financiële positie en het bedrijfsimago.

Phishing-mails vormen serieuze risico’s

Phishing behoort al jaren tot de grootste securitydreigingen. Tijdens de thuiswerktrend van 2020 is het risico fors toegenomen. Dat wordt benadrukt in het The State of Email Security 2021-rapport van Mimecast; organisaties meldden een toename van 62 procent, waarbij er drie keer vaker op zo’n schadelijke mail werd geklikt dan daarvoor. En dan is phishing nog maar het topje van de ijsberg. Alle reden om e-mailsecurity uiterst serieus te nemen. Met de oplossingen van Mimecast zet u hierin de juiste stap. Lees hier meer over waarom sterke e-mail security belangrijk is.

Uw e-mail beveiligen doet u zo

De beveiliging van uw e-mail upgraden is niet moeilijk. Axoft deelt graag een aantal manieren met u:

  1. Train uw collega’s

    De meeste securityrisico’s worden al dan niet onbewust veroorzaakt door collega’s. Kennis is de beste verdediging. Leer uw collega’s wat zij zelf kunnen doen om risico’s te minimaliseren. Leer ze phishing-mails herkennen en wijs op de gevaren van het gebruik van privémailaccounts voor zakelijke doeleinden. Daarmee creëert u een sterke buffer en houdt u veel risico’s al buiten de deur. Axoft ondersteunt u hierin via trainingen die we bij u op locatie kunnen verzorgen.

  2. Scan inkomende e-mail op dreigingen

    De cloudgebaseerde Mimecast-oplossingen Secure Email Gateway en Targeted Threat Protection bieden proactieve bescherming tegen phishing-, malware-, spoofing-, spam- en zero-day-aanvallen. Hierbij worden alle inkomende e-mails gescand. E-mails die niet voldoen aan het securitybeleid van de organisatie worden direct geblokkeerd. Deze oplossing wordt continu geüpdatet, waardoor uw organisatie volop weerbaar blijft tegen de nieuwste dreigingen.

  3. Houd grip op gegevensuitwisselingen

    Datalekken ontstaan doordat gevoelige gegevens bij de verkeerde personen terechtkomen. Met Content Control en Data Leak Prevention van Mimecast voorkomt u dat. Beide oplossingen bieden diverse mogelijkheden. Al het e-mailverkeer wordt bijvoorbeeld gescand op gevoelige informatie. Is dat het geval, dan kan het verzenden of ontvangen ervan worden geblokkeerd. Ook kunnen gegevens makkelijker worden gedeeld door ze op te slaan in beveiligde bestandsformaten, zoals .pdf. Hiermee voorkomt u dat collega’s bewust of onbewust gevoelige informatie delen met onbevoegden.

Meer weten?

Wilt u ook zeker weten dat uw e-mail altijd up-to-date is? Of wilt u meer weten over deze en andere Mimecast-oplossingen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij spreken uw taal en kijken graag samen met u naar oplossingen op maat om ongewenste indringers buiten de deur te houden.

Joachim Hodes- Partner- & Productmanager