Whatsapp met ons

Een intranetomgeving niet van deze tijd? Integendeel!
Nieuws 28 maart 2022

Een intranetomgeving niet van deze tijd? Integendeel!

Gemak dient de mens, toch? We schreven het al eerder: collega’s werken pas écht lekker als zij altijd toegang hebben tot belangrijke informatie. Denk hierbij aan werkinstructies, maar ook aan informatie die meer facilitair of sociaal van aard is. Een intranetomgeving is hiervoor de aangewezen plek. Bij velen heeft een intranetpagina een stoffig imago. Toch is het tegendeel waar. Zeker nu we hybride werken is zo’n pagina onmisbaar. Collega Robert vertelt over het belang en de voordelen.

Overal toegang tot interne communicatie

Een intranetomgeving is natuurlijk niets nieuws. Al jaren is zo’n omgeving een populair middel om collega’s te informeren over allerlei interne aangelegenheden; bedrijfsborrels, verjaardagen van collega’s en aankondigingen over externe audits zijn typische voorbeelden. Daarnaast doet de intranetomgeving ook dienst als centrale kennisbank. En daar wordt het pas écht interessant.

Overal toegang tot de juiste informatie

Want zo’n online kennisbank is ideaal om je collega’s makkelijker te laten werken. Het is de plek waar je documentatie plaatst die hen ondersteunt in hun taken. Denk aan werkinstructies, handleidingen en richtlijnen rondom veilig werken. Door deze centraal beschikbaar te stellen, kunnen je collega’s deze eenvoudig raadplegen als zij op zoek zijn naar bepaalde informatie.

Ideaal voor zelfstandig werken op afstand

Hoe registreer je nieuwe leads ook alweer? Wat is de juiste manier om klantinfo veilig en compleet te updaten? En die ene functionaliteit in Office 365 of Microsoft Teams ‒ hoe werkt die ook alweer? Een slim ingerichte intranetomgeving laat collega’s makkelijk en zelfstandig het antwoord op dit soort vragen vinden, waar zij zich ook bevinden; een uitkomst in deze tijd van hybride werken.

Versterking van productiviteit en security

Eenvoudig toegang hebben tot informatie laat collega’s lekker doorwerken. Zij hoeven niet meer te schakelen met collega’s, maar vinden zelf de antwoorden. Het risico dat collega’s allerlei onveilige workarounds verzinnen door een gebrek aan kennis wordt ook kleiner. De juiste informatie is beschikbaar in een paar klikken, waardoor de inzet van privéapps of -toestellen veel minder interessant wordt.

Onderdeel van Microsoft 365

Hoe maak je zo’n pagina eigenlijk, en hoe richt je hem in? Een eenvoudige en populaire oplossing hiervoor is SharePoint, dat onderdeel is van Microsoft 365. Hiermee maak en beheer je eenvoudig je intranetomgeving. Kies je voor de Axoft EASY Cloud Werkplek, dan kun je SharePoint al snel zelf inzetten. Wij ondersteunen je natuurlijk graag met raad en daad, zodat je meteen goed van start gaat.

Meer weten?

Wil jij je collega’s op afstand ook makkelijk en zelfstandig laten werken? Dan staat Axoft voor je klaar met het juiste advies en de juiste oplossingen. Wij gaan graag samen met jou het gesprek aan en helpen je bij het opzetten van een intranetomgeving. Vraag gerust een demo aan en ervaar zelf de meerwaarde. En natuurlijk staan wij ook klaar voor al je andere cloudwensen. Maak online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Robert Zoeteweij – Commercieel Manager IT