Whatsapp met ons

Een werkplek in de cloud maakt het leven van uw collega’s makkelijker
Nieuws 24 augustus 2020

Een werkplek in de cloud maakt het leven van uw collega’s makkelijker

Werkt u nog dagelijks op een vaste kantoorwerkplek met lokale programma’s en bestanden? De kans wordt steeds groter dat u deze vraag met ‘nee’ beantwoordt. Het is een gevolg van de populariteit van de werkplek in de cloud, die onze manier van werken voorgoed heeft veranderd. En misschien wel op meer manieren dan u op het eerste gezicht denkt. Collega Wim Milder licht vijf veranderingen uit, en de vruchten die u hier zakelijk van plukt.

 • Van vaste pc’s naar laptops, tablets en smartphones
  Jarenlang bepaalde rijen vaste pc’s en thin clients de invulling van de kantoortuin. Dat had natuurlijk zo z’n beperkingen. Met de komst van de laptop werden de mogelijkheden al breder en tegenwoordig kun je zelfs productief werken met tablets en smartphones. Daarnaast was het ook vooral de cloud die ervoor zorgde dat er tevens op afstand kon worden gewerkt in een werkplek in de cloud. Het voordeel: collega’s hebben ook buiten kantoor toegang tot het bedrijfsnetwerk, wat hun productiviteit en bereikbaarheid aanzienlijk verbetert.
 • Van 9-tot-5 naar flexibeler werken
  Iedere ochtend aansluiten in de file, werken in een vaste omgeving, om 17.00 uur uitklokken en weer aansluiten in diezelfde file, maar dan de andere kant op. Ook aan deze sleur komt een einde dankzij de werkplek in de cloud. Voortaan konden we ook buiten kantoor productief en bereikbaar werken. En dat niet alleen; ook onze werk-privébalans verbeterde, omdat werktijden veel flexibeler kunnen worden ingedeeld. Even een privétaak tussendoor doen is bijvoorbeeld geen probleem. Uw voordeel: minder stress onder collega’s, lager verzuim, een betere medewerkerstevredenheid én een hogere output.
 • Van vaste telefonie naar bellen in de cloud
  De vaste bureautelefoon was niet bepaald het toonbeeld van flexibiliteit. Het beheer ervan lag grotendeels bij uw provider. Aanpassingen zoals extra aansluitingen, keuzemenu’s en wachtmuziekjes kostten daardoor wat meer tijd. Cloudtelefonie brengt de telefooncentrale naar de cloud. Dat betekent dat u voortaan zelf de instellingen bepaalt, gewoon wanneer u dat wilt. Uw telefonie sluit hierdoor altijd aan bij uw wensen én u optimaliseert direct uw bereikbaarheid.
 • Van software naar apps
  U herinnert zich vast nog wel de tijd van software: kostbare licenties die geldig zijn voor één apparaat, tijdrovende installaties, alles zelf moeten updaten… Cloudapps hebben dat verleden tijd gemaakt. Dit is gewoon de software die u kent, maar dan zonder lokale installaties. U werkt vanuit een centrale cloudomgeving, waardoor u de apps ook op andere apparaten kunt gebruiken. Apps neemt u bovendien vaak per maand af, zodat u nooit meer met duurbetaalde en ongebruikte licenties zit. En updates? Die worden proactief voor u uitgevoerd, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Dat zorgt voor veel gebruiksgemak voor uw collega’s en de IT-afdeling.
 • Van lokaal naar managed beheer
  Tijdrovende reparaties, het uitrollen van securitypatches en algemeen beheer; uw IT-afdeling was er vroeger maar druk mee. Bovendien kan het up-to-date houden van interne IT- en securitykennis een grote kostenpost zijn. Dat is ook niet meer nodig: vrijwel alle beheertaken kunnen tegenwoordig voor u worden uitgevoerd, op afstand via de cloud. Voor dat beheer op afstand betaalt u een vast bedrag per maand, waarin alle werkzaamheden zijn inbegrepen. U profiteert zo kostenefficiënt van professionele kennis en proactief beheer.

Kies vandaag nog voor de Axoft EASY cloud werkplek
De Axoft EASY Cloud Werkplek richt uw organisatie een stuk flexibeler in, waardoor u uw zakelijke slagkracht flink vergroot. Dat wilt u toch ook? Wij helpen u graag dit doel te bereiken en staan u tijdens iedere stap van het traject terzijde. U bespaart daardoor veel tijd en moeite én bent verzekerd van de beste oplossing voor uw organisatie. Kom gerust eens langs bij ons in Capelle aan den IJssel, Natuurlijk spreken we ook graag af bij u op locatie. Maak online een afspraak.

Wim Milder ‒ Business Development Directeur

Lees hier meer over de Axoft EASY Cloud werkplek