Whatsapp met ons

Grip op zakelijke toestellen: denk en werk out-of-the-box
Nieuws 14 oktober 2022

Grip op zakelijke toestellen: denk en werk out-of-the-box

Hoera, een nieuwe medewerker in dienst! Deze persoon ontvangt niet alleen een warm welkom bij je bedrijf en collega’s; in veel gevallen ook een mobiele telefoon. Breekt het zweet bij de IT-afdeling uit bij het idee om een volledig nieuw toestel handmatig in te stellen en bij te houden? Vrees niet ‒ de oplossing is gemakkelijker dan je denkt. Collega Wim Milder vertelt er meer over.

Nieuw toestel zonder zorgen

Wist je dat je dit als IT-afdeling al kunt regelen terwijl het folie nog om het doosje van de telefoon zit? Dit kan door middel van een out-of-the-box-configuratie. Een nieuwe medewerker heeft in veel gevallen twee mogelijkheden als het gaat om een mobiele telefoon voor zakelijk gebruik. De eerste optie is een telefoon van de zaak. Het splinternieuwe toestel is geregistreerd en gekoppeld aan de medewerker, maar moet nog wel geconfigureerd worden volgens alle bedrijfsprotocollen.

Zet van tevoren alle configuraties klaar, koppel op basis van het IMEI-nummer de telefoon aan de software en je bent klaar. Zodra de medewerker het toestel uitpakt en opstart, verschijnt een notificatie in beeld. Na bevestiging stelt de telefoon zich in naar de instellingen die jij hebt aangemaakt. Heeft de medewerker een eigen of refurbished telefoon dat als zakelijk toestel moet dienen? Koppel door middel van dezelfde techniek het mobieltje aan de IT-dienst van jouw bedrijf.

Mobiliteit instellen en houden

Het instellen van een telefoon is echter het begin. Door de weken, maanden of jaren heen verschijnen updates die zorgen voor veiligheid van een applicatie of toestel. Toch kun je niet van iedere medewerker verwachten om dit zelf in de gaten te houden. Of handmatig de toestellen langs laten komen om ze te updaten.

Door Axoft EASY Mobile Device Management kan iedere IT-afdeling op afstand telefoons up-to-date, veilig en bovenal werkbaar houden. De dienst richt zich niet alleen op smartphones; ook laptops en tablets zijn – ongeacht merk, netwerk of provider – te voorzien van de meest recente securityprotocollen en softwareversies. Op afstand zijn alle apparaten binnen je organisatie altijd actueel en goed ingesteld.

 

Voordeel voor iedereen

Het positieve van deze manier van werken is dat het vooral zorgt voor minder stress bij alle partijen. De medewerker gebruikt een telefoon of laptop die helemaal werkt volgens alle bedrijfsinstellingen in een veilige omgeving. Het downloaden van apps is op basis van een eigen corporate app store mogelijk, applicatiewachtwoorden zijn overbodig en configuraties zijn allemaal geregeld.

De IT-manager hoeft niet bij elke beveiligingsupdate enkele dagen in te plannen om alle laptops en/of telefoons handmatig bij te werken. Met een druk op de knop worden alle devices in de hele organisatie bijgewerkt, ongeacht waar de medewerker op dat moment is.

Axoft helpt jou op (de mobiele) weg

Mobile device management is makkelijker dan je denkt in zowel aanvraag als gebruik. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt over deze oplossing. Maak mobiel werken veilig en neem contact met ons op. Bij Axoft laten we je graag zien hoe het werkt en geven je advies op maat.

Wim Milder
Business Development Directeur