Whatsapp met ons

Hoe snel moet jouw internet zijn?
Nieuws 5 december 2022

Hoe snel moet jouw internet zijn?

Om continu door te blijven werken, is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op je internetverbinding. Stabiel moet deze in ieder geval zijn, en dan zit je met een glasvezelverbinding altijd goed. Maar hoe snel moet deze verbinding eigenlijk zijn? Om antwoord op deze vraag te geven en jou verder te helpen, somt collega Ricardo de mogelijkheden voor je op.

De basis op orde: 50 Mbit/s

Een verbinding van 50 Mbit/s is perfect voor de ‘laagverbruikers’. Een verbinding met deze snelheid is perfect voor met name de basiswerkzaamheden zoals online surfen, social media, internetbankieren en e-mailen. Dit is overigens wel geschikt voor maximaal drie tot vier personen tegelijkertijd. Als je met meer gebruikers bijvoorbeeld video’s zou streamen, dan is een snellere verbinding aan te raden.

Populaire en stabiele middenoptie: 100 Mbit/s

De volgende stap is 100 Mbit/s. Hiermee kun je al meer dan de laag eronder, zoals met enkele mensen tegelijkertijd surfen of werken. Je kunt zo probleemloos de werkzaamheden uitvoeren en met elkaar in verbinding blijven. Een ander voordeel is dat deze internetsnelheid qua maandelijkse kosten ook interessant is. Daarnaast is het streamen van video’s of videobellen met deze snelheid goed te doen, al is het vanaf vijf personen en meer minder betrouwbaar.

Videobellen, streamen en veel werken in de cloud: 200 Mbit/s

Bellen jij en jouw collega’s veel met elkaar of naar klanten? Dan kun je het beste voor de 200 Mbit/s-optie gaan. Het werken in de cloud is met deze snelheid ook een perfecte uitkomst. Met deze internetsnelheid ben je gegarandeerd van een stabiele verbinding zonder haperingen, geschikt voor kleine of middelgrote ondernemingen tot ongeveer tien personen. Houd er wel rekening mee dat voor zwaarder werk zoals veelvuldig en tegelijkertijd streamen en cloudwerkzaamheden de snelheid niet volledig toereikend kan zijn.

Volledig zorgeloos aan de slag: 500 Mbit/s tot 1 Gbit/s

Voor de grotere bedrijven of ondernemingen die zeer veel grote bestanden versturen, op andere wijze veel data verwerken of simpelweg veel medewerkers in dienst hebben, is een verbinding van 500 Mbit/s of 1Gbit/s de beste uitkomst. Werk met z’n allen volledig in de cloud, houd videocalls en download grote bestanden; met 500 Mbit/s of 1 Gbit/s gaat dit moeiteloos tegelijkertijd.

Blijf snel verbonden met Axoft

Wil jij verzekerd zijn van een snelle, stabiele internetverbinding? Wacht dan niet langer. Tijdelijk verdubbelt KPN kosteloos je internetsnelheid voor de gehele contractduur en betaal je geen aansluitkosten t.w.v. € 750,-. Meer weten? Lees het hier of vraag ons naar de voorwaarden. Meer zekerheid over de best passende snelheid voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op.

Ricardo de Rijcke

Commercieel Manager