Whatsapp met ons

Hoe voorkomt u de grootste cyberdreigingen voor uw bedrijf?
Nieuws 6 juli 2021

Hoe voorkomt u de grootste cyberdreigingen voor uw bedrijf?

Wilt u ook liever voorkomen dan genezen? Vooral als het gaat om de cyberdreigingen van vandaag de dag is dat een goed idee. Deze worden namelijk steeds gevaarlijker én talrijker, blijkt uit de cijfers. Wat zijn deze dreigingen precies, en hoe kunt u ongewenste indringers buiten de deur houden voor ze voet aan de grond krijgen? Collega Vincent van den Berg vertelt u er alles over.

Hacks

Weet u precies wie er op uw netwerk zit?  Nu thuiswerken de norm is, is het soms lastiger te zien welke activiteit verdacht is. Het is dan ook belangrijker dan ooit dat u een gedegen en volledige securityoplossing heeft die verdachte activiteit monitort (dus opmerkt), tegenhoudt én voorkomt. Met Axoft EASY Security beveiligt u al uw devices, processen én verbindingen proactief. Uw IT-afdeling heeft geen dagtaak aan het bijhouden van de laatste securitytrends en ú biedt een veilige werkomgeving aan al uw collega’s voor een vaste lage prijs.

Phishing

Heeft u weleens een verdacht sms’je of WhatsApp bericht met een link ontvangen? Grote kans dat dat phishing was, een veelvoorkomende truc die erop vertrouwt dat u en uw collega’s zonder na te denken op de link klikken. Dan wordt malware geïnstalleerd, of wordt geprobeerd om inloggegevens te stelen. Hier is maar één preventieve maatregel voor: een kritische blik op ieder berichtje of iedere mail die u ontvangt. Een awareness-training is hiervoor erg effectief. Hiermee leert u uw collega’s in één klap waar zij een phishing-bericht allemaal aan kunnen herkennen.

Ransomware

De kans is groot dat u de term ransomware weleens in het nieuws gehoord heeft. Tien jaar geleden was deze geavanceerde vorm van malware nog zeldzaam, tegenwoordig kan ieder bedrijf een doelwit zijn. Net als phishing komen deze bedreigingen vaak binnen via uw collega’s – bijvoorbeeld door besmette links, mailbijlagen en downloads, of onveilige openbare wifi-netwerken. Hier moet dus zeker op gelet worden, maar ook het up-to-date houden van software en het maken van volledige back-ups helpt een ransomware-aanval voorkomen óf ontsporen voor het schade kan doen. Met Axoft’s EASY-platform is dit zo gebeurd: de cloudwerkplek blijft vanzelf up-to-date en EASY Security zorgt voor een betrouwbare back-up.

Gedrag collega’s

Het mag duidelijk zijn: (beveiligings)software kan helpen tegen beveiligingsdreigingen, maar als uw collega’s niet verantwoord werken heeft het alsnog geen zin. Slecht beveiligde thuisnetwerken, gebruik van eigen devices en onvoldoende voorzichtigheid met gevoelige bestanden kunnen funest zijn voor uw cybersecurity. Soms is het misschien onwil, vaak is het onkunde. Gelukkig kunt u uw collega’s een handje helpen. Denk aan het gebruik van een VPN en het instellen van machtigingen voor bepaalde belangrijke informatie. Uit onze ervaring blijkt echter dat een combinatie met heldere voorlichting het meest effectieve resultaat oplevert. Onze Axoft-trainingen zijn hier speciaal voor ingericht en zorgen voor een upgrade in de IT-vaardigheden van uw collega’s.

Beveiliging op alle fronten tegen cyberdreigingen 

Optimale beveiliging begint bij goede voorlichting over alle cyberdreigingen én de juiste securityoplossingen. Axoft kan u op beide vlakken helpen en put daarbij uit jarenlange ervaring als IT-partner. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak en zet de eerste stap naar cyberveiligheid.

Vincent van den Berg
Manager Service & Control bij Axoft IT & Telecom