Whatsapp met ons

KPN faseert koper uit vanaf 2023: wat betekent het voor jouw internetverbinding?
Nieuws 18 november 2022

KPN faseert koper uit vanaf 2023: wat betekent het voor jouw internetverbinding?

Via het kopernetwerk ontvangen dagelijks nog zeer veel bedrijven in Nederland hun internetverbinding. Toch faseert KPN vanaf februari 2023 dit kopernetwerk stapsgewijs uit. Is dit reden tot paniek? Integendeel! Als Strategisch Partner van KPN geven wij graag antwoord op vragen die deze koperuitfasering kan oproepen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Waarom wordt het kopernetwerk vervangen?

In Nederland zijn miljoenen huishoudens en bedrijven aangesloten op het kopernetwerk. Waar dit netwerk vroeger veelal voor alleen simpele telefonie en internetdoeleinden is ingezet, is het gebruik inmiddels anders en intensiever. Zo willen we slimme apparaten gebruiken, gamen, streamen en nog veel meer. Dit vraagt ook steeds meer van het netwerk; iets waartegen het koper steeds minder is opgewassen. Daarom is het tijd om het netwerk gereed te maken voor de toekomst. KPN doet dit door de aanleg van glasvezel.

Wat als je nu bent aangesloten op het kopernetwerk?

Sinds april 2021 is de werking van het kopernetwerk al gestopt in enkele gebieden waar glasvezel beschikbaar is. Inmiddels is KPN druk bezig met de landelijke vervanging van het koper- naar het glasvezelnetwerk, zodat in februari van 2023 steeds meer adressen over zijn. Tot die tijd hoef je je geen zorgen te maken dat je ineens zonder internet komt te zitten. Pas na de aanleg van en aansluiting op glasvezel sluit KPN je netjes over.

Gaat alles plotseling gebeuren?

Nee. Het uitfaseren en het aansluiten op het glasvezelnetwerk kost tijd en gaat zeker niet spontaan. Daarnaast is het belangrijk dat jij als gebruiker van het netwerk weet wat je kunt verwachten. Daarom word je altijd meegenomen in de communicatie en krijg je ruim op tijd te weten wanneer er wijzigingen gaan plaatsvinden. Dat is wel zo prettig.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van glasvezel?

In vergelijking met het kopernetwerk biedt glasvezel veel meer voordelen voor jou en het bedrijf:

  • Toekomstbestendig: Omdat de vraag naar en druk op een internetverbinding alleen maar groeit, is het ook belangrijk om hierop te zijn voorbereid. Het glasvezelnetwerk is voor de komende jaren de beste oplossing om alles moeiteloos te laten werken.
  • Hoge snelheden: Het up- en downloaden van bestanden, het houden van videogesprekken of hosten van een digitaal seminar gaat met glasvezel vele malen sneller dan via koper. In een mum van tijd kun je zo grote bestanden van A naar B sturen.
  • Verzekerd van stabiliteit: Glasvezel levert een zeer betrouwbare stabiliteit. De verbinding is minimaal weersafhankelijk en ongevoelig voor corrosie en radiosignalen. Zo ben je meer dan ooit verzekerd van een goede verbinding.

 

Kan ik meer informatie krijgen?

Voor een bedrijf is het internet meer dan ooit van enorm belang. Daarom wil je zeker als ondernemer blind willen vertrouwen op een snel, stabiel en veilig netwerk zonder problemen. Neem daarom contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. Zo weet je precies hoe en wanneer jij gebruik kunt maken van het glasvezelnetwerk.