Whatsapp met ons

Ontdek Microsoft Planner in Teams met de Public Preview
Nieuws 4 april 2024

Ontdek Microsoft Planner in Teams met de Public Preview

In februari 2024 konden we al een tipje van de Microsoft Planner-sluier lichten. Waar het eerder alleen mogelijk was om op basis van informatie een beeld te schetsen, is er vanaf nu een hands-on-mogelijkheid.

In februari 2024 konden we al een tipje van de Microsoft Planner-sluier lichten. Waar het eerder alleen mogelijk was om op basis van informatie een beeld te schetsen, is er vanaf nu een hands-on-mogelijkheid. Maak kennis met Microsoft Planner in Teams met behulp van de Public Preview. Onze collega Wim Milder legt graag meer uit over de functionaliteiten. 

De functies van Microsoft Planner

Om het geheugen enigszins op te frissen kijken we graag nog een keer in een notendop naar de functies van Microsoft Planner. Met Microsoft Planner kun je op een simpele en vooral flexibele manier zorgen voor een overzichtelijke en slimme planning. Dit alles werkt nauw samen met kunstmatige intelligentie dat slim meedenkt met jouw agenda.  

Planner in Public Preview

Zoals we al lieten weten is de Planner-app vanaf nu beschikbaar in de zogenoemde Public Preview. Simpelweg gezegd houdt dit in dat de applicatie is te testen en beoordelen door jou als geïnteresseerde. Tijdens de periode zijn de functies volledig te bekijken én te gebruiken. Kom je iets tegen wat er niet thuishoort, onvolledig werkt of zelfs totaal niet functioneert? Dan is het mogelijk om dit aan te geven bij het productteam. 

Wat je kunt testen

Als ‘bètatester’ van de nieuwe Planner-app heb je toegang tot meerdere unieke features die nog niet eerder beschikbaar waren voor Microsoft Teams. Om te beginnen kun je gebruikmaken van het My Tasks-overzicht. In een simpel overzicht heb je in een oogopslag voor je wat je op een dag moet of kunt doen. Vanuit hier manage je alle projecten, lijsten en taken zonder hiervoor te hoeven navigeren naar andere tabbladen of apps. Een andere optie is het gebruik van My Plans. Dit heeft de look-en-feel van de bekende Microsoft-app To Do. Bijkomend kun je belangrijke taken voorzien van een zogenoemde ‘pin’, waardoor het beter bij je onder de aandacht komt bij het openen van de nieuwe Planner-app. 

Toegang tot de Public Preview

Nu is de grote vraag: hoe kun je gebruikmaken van de Public Preview? Om dit te doen moet je in het bezit zijn van een Microsoft 365-abonnement met toegang tot Planner én een zogenoemd ‘targeted release’-activatie. Twijfel je of je dit hebt, wil je dit geregeld hebben of wil je meer informatie ontvangen over de Planner-app? Neem dan contact met ons op.