Whatsapp met ons

Op deze manier wordt de cloudwerkplek van iedereen
Nieuws 1 juli 2020

Op deze manier wordt de cloudwerkplek van iedereen

Weet u wat de belangrijkste voorwaarde is om succesvol in de cloud te werken? Dat is niet de techniek, maar de betrokkenheid van uw collega’s. De cloudwerkplek heeft namelijk invloed op iedere laag van uw organisatie. Door uw collega’s betrokken te houden, maakt u van de inzet van de cloudwerkplek pas echt een succes. Onze collega Ricardo de Rijcke deelt een aantal willekeurige aandachtspunten met u waarmee u dat snel bereikt.  

Motiveer de overstap
Allereerst: niemand houdt van verandering. Het is daarom belangrijk dat u direct duidelijk maakt wat het idee achter de overstap is. Bespreek uw doelstellingen daarom tijdig met al uw collega’s. Belicht ook de voordelen van de werkplek voor iedere afdeling. Denk aan flexibeler werken voor uw front office, meer beheergemak voor uw IT-afdeling en meer overzicht voor uw administratieve afdeling. Ook zo creëert u al in een vroeg stadium de nodige betrokkenheid. 

Betrek uw collega’s bij de werkplekinvulling 
Er bestaat niet één cloudwerkplek voor iedereen. De invulling kan per collega verschillend zijn. Ga daarom vooraf in gesprek met uw collega’s. Vraag wat zij belangrijk vinden om hun werk nog beter te kunnen doen. Zo wordt het makkelijker om werkplekken samen te stellen waarmee uw collega’s prettig werken. Uw collega’s zullen zich gehoord voelen, wat hun betrokkenheid vergroot. Met de Axoft EASY cloudwerkplek personaliseert u eenvoudig verschillende werkplekken. 

Organiseer workshops en trainingen
Na het creëren van draagvlak is het de kunst om dat te behouden. Hierbij is het belangrijk dat collega’s zo probleemloos mogelijk kunnen werken met hun cloudwerkplek. Dat kan in het begin even wennen zijn. Workshops en trainingen bieden dan uitkomst. Zo laat u uw collega’s zo makkelijk en snel mogelijk werken. Dat vergroot de betrokkenheid en het werkplezier 

Ga in gesprek met uw IT-afdeling
Cloudwerkplekken nemen veel beheer- en supporttaken weg bij de IT-afdeling. Daarmee besparen ze veel tijd, die ze kunnen inzetten voor andere zaken. Zo zou de IT-afdeling mee kunnen denken over een meer strategische inzet van IT. Ook kunnen zij een adviserende rol spelen in de evaluatie en eventuele aanpassing van de cloudwerkplekken, waarbij ze zich baseren op directe interne feedback. Zo beschik je zowel intern als extern over waardevolle kennis en houd je je IT’ers betrokken.     

Wijs collega’s op het belang van security
Collega’s met een cloudwerkplek kunnen in principe overal aan de slag. Buiten kantoor werken gaat echter wel gepaard met nieuwe securityrisico’s. Denk aan malwarebesmettingen via onveilige openbare wifi-netwerkenMaak uw collega’s attent op deze risico’s en de mogelijke gevolgen ervan voor hun productiviteit en de algehele dienstverleningZo laat u uw collega’s probleemloos en veilig doorwerken. Ook daarmee vergroot u de betrokkenheid. 

Evalueer
Het is altijd verstandig om evaluatiemomenten in te plannen nadat de werkplekken in gebruik zijn genomen. Op die manier weet u hoe prettig uw collega’s werken en of er nog onduidelijkheden zijn. Deze feedback stelt u in staat de puntjes op de i te zetten, zodat iedereen optimaal aan de slag kan. 
Tevens toont u aan betrokken te zijn bij de werkzaamheden en het werkplezier van uw collega’s.  

Ga direct goed van start  
Wilt u ook zeker weten dat uw collega’s alles uit hun cloudwerkplek halen? Wij ondersteunen u hierin van a tot z. U heeft daar zelf zo min mogelijk omkijken naar en profiteert ondertussen van de beste oplossing voor uw organisatie, de Axoft EASY cloudwerkplekZo werken uw collega’s nog prettiger en blijft uw dienstverlening op niveau. Wilt u langskomen bij ons in Capelle aan den IJssel of spreken we af bij u op kantoor? Maak online een afspraak

Ontdek hier alles over de Axoft EASY Cloud Werkplek