De aanschaf van een mobiele telefoon kan een lastige keuze zijn. Want hoe weet je wanneer je het beste toestel naar jouw wens hebt? Onze collega Wim Milder helpt je graag op weg door jezelf vijf vragen te stellen. 

 

Vraag 1: Nieuw of refurbished?

Een nieuw toestel is wellicht enorm aantrekkelijk: alles is ongebruikt, ziet er nog piekfijn uit en werkt helemaal naar behoren. Maar waarom zou je niet gaan voor een refurbished toestel? Dit is zoals wij vorig jaar schreven niet alleen een hoogstaand en compleet toestel, maar is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee en het milieu.  

 

Vraag 2: Merkgebonden of juist niet?

Het merk van een toestel kan doorslaggevend zijn in je keuze. Het kan zijn dat je huidige mobiele vloot bestaat uit een enkel merk, maar soms zijn er ook andere factoren die meespelen. Heb je op je werkplek bijvoorbeeld een Samsung-laptop? Of draag je al een smartwatch van Apple waar je ook berichten op wilt ontvangen? Dan is de keuze om voor een smartphone van hetzelfde merk te gaan makkelijker gemaakt.  

 

Vraag 3: Welke specificaties heb je nodig?

Maak je veel foto’s of gebruik je veel applicaties, dan is de keuze om te gaan voor een smartphone met veel geheugen belangrijk. Zoek je een toestel dat zonder haperingen en snel alle processen aankan? Dan is de processor jouw belangrijkste aandachtspunt. Zet daarom van tevoren op een rij wat je belangrijk vindt in een nieuwe smartphone. Op basis van deze specificaties kun je wat gemakkelijker filteren in het grote aanbod.  

 

Vraag 4: Is op- of afschaling mogelijk?

Om een mobiel toestel aan te schaffen voor zakelijk gebruik is het van belang om te weten of het gemakkelijk op of af te schalen valt. Zo kun je de mobiele vloot snel voorzien van hetzelfde type toestel waar je collega’s al mee werken. Dit komt niet alleen het totale overzicht ten goede, maar ook de algehele security. Zo kunnen veiligheidsprotocollen namelijk een stuk gemakkelijker worden geïmplementeerd. Dat is wel zo prettig voor de IT-beheerder. 

 

Vraag 5: Wat zijn de ervaringen?

Ken je iemand in je omgeving die een device heeft waar je naar op zoek bent? Vraag dan eens naar diens ervaring. Uit eerste hand hoor je zo meteen betrouwbare informatie. Mocht je niemand in de omgeving hebben, dan kun je altijd op online fora meer informatie vinden over het device naar keuze. Bekijk wel de betrouwbare bronnen zoals gerenommeerde techwebsites of ervaringen op de officiële website; hier is vaak de meest geloofwaardige informatie te vinden.  

 

Bonusvraag: Waar moet je zijn om meer informatie te ontvangen?

In de webshop van Axoft is op het gebied van devices zeer veel keuze. Wil je meer te weten komen over de modellen die in de webshop zijn aan te schaffen? Neem dan contact met ons op; wij adviseren je graag. 

 

Wim Milder 

Business Development Directeur