Whatsapp met ons

Stabiel en grenzeloos werken op mobiel
Nieuws 26 februari 2024

Stabiel en grenzeloos werken op mobiel

Hoe zit het eigenlijk met het mobiele dataverkeer en op welke manier kun je verzekerd blijven van de beste verbinding?

Een dag zonder mobiele telefoon is voor de meeste mensen een lastige taak. Stiekem gebruik je hem nog voor meer dan je zou denken: even een appje sturen, een route bekijken of het snel verzenden van een mailtje. Hoe zit het eigenlijk met het mobiele dataverkeer en op welke manier kun je verzekerd blijven van de beste verbinding? Onze collega Rick de Ruiter duikt dieper in de wereld van dataverkeer en het netwerk van KPN. 

Groei van dataverkeer

Allereerst is het goed om op te merken dat het dataverkeer op het netwerk van KPN voor mobiele toestellen is gegroeid. Dit klinkt wellicht niet als een verrassing, het percentage kan dit wel zijn. Met een stijging van maar liefst 25% is de vraag gestegen naar het dataverkeer. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat steeds meer medewerkers aan de slag gaan buiten de kantoormuren. Hierdoor is het ook nodig om apparaten zoals een mobiele telefoon en laptop die gebruik moeten maken van dataverkeer hierin te voorzien.  

Driemaal pieken per week

Volgens cijfers van KPN is er wekelijks sprake van drie drukke momenten op het mobiele netwerk. In 2023 waren de maandag, woensdag en de vrijdag de meest populaire dagen, waarbij ook drie vaste tijdstippen zijn op te merken. Om 10.00 uur, 11.00 uur en om 14.00 uur is de vraag naar mobiel dataverkeer een stuk hoger dan op andere momenten. Dit zijn ook vaak de standaard momenten waarop een overleg via bijvoorbeeld Teams plaatsvindt met collega’s of met de klanten.   

Netwerk om op te bouwen

Natuurlijk is de verwachting dat ook in 2024 er meer wordt gevraagd van het dataverkeer van KPN. Niet alleen het netwerk is hierop berekend, ook de manieren waarop er kan worden gekozen uit de databundelmogelijkheden. In een eerder artikel schreven wij al over de nieuwe zakelijke KPN-bundels waarin meerdere uiteenlopende en onbeperkte varianten beschikbaar zijn. Met de keuze uit zes soorten bundels is het mogelijk om voor ieder soort werk en werkomgeving gebruik te maken van een stabiel, snel en betrouwbaar netwerk dat je naar jouw wens kunt instellen. 

Hulp nodig?

Wil je meer weten over het gebruik van mobiel dataverkeer, het netwerk van KPN of welke mobiele databundel voor jou of jouw organisatie het meest interessant is?  Neem dan vandaag contact met ons op om in gesprek te komen. Wij zetten graag de cijfers voor je op een rij en denken met je mee om te komen tot de beste en meest snelle oplossing. 

Rick de Ruiter
Sales