Whatsapp met ons

Surfen met slingers: Internationale Dag van het Internet
Niet gecategoriseerd 29 oktober 2023

Surfen met slingers: Internationale Dag van het Internet

Een dag om stil te staan bij de wondere wereld van het web

Het is weer zover: de Internationale Dag van het Internet. Een dag om stil te staan bij de wondere wereld van het web, maar ook bij de veiligheidsrisico’s die daarbij komen kijken. Onze collega Wim Milder surft graag met je mee.

Op deze speciale dag waarderen we de talloze kansen die het internet ons biedt, van het verbinden met mensen wereldwijd tot het toegang hebben tot een eindeloze stroom aan informatie. Tegelijkertijd is het een herinnering om waakzaam te zijn voor de digitale gevaren die op de loer liggen. Of het nu gaat om cybercriminaliteit, privacyzorgen of misinformatie; het is essentieel om beschermd en geïnformeerd te zijn.

Wat betekent de Internationale Dag van het Internet voor jou?

Deze dag is in het leven geroepen om het internet in het zonnetje te zetten. Het is een moment om te waarderen hoe cruciaal het internet is geworden voor het moderne bedrijfsleven. Denk aan thuiswerken en videobellen of aan cloudoplossingen die zorgen voor effici├źnte workflows en gegevensback-ups. Het is ook een dag om dankbaar te zijn voor de IT-professionals en cybersecurity-experts die zich inzetten voor een veiliger en betrouwbaarder internet: zodat gevoelige bedrijfsinformatie beveiligd blijft en systemen optimaal functioneren. Essentieel voor zakelijk succes in het digitale tijdperk.

Vier het zelf

Op welke manier kun je zelf de Internationale Dag van het Internet meemaken? Wat dacht je van:

  1. Digitale detox: neem een dagje pauze van alle schermen. Een echte uitdaging, maar het is het waard.
  2. Online vaardigheden oppoetsen: start die online cursus of workshop waar je al een tijdje naar kijkt.
  3. Update je systemen: zorg ervoor dat al je software en apps helemaal bijgewerkt zijn.

Veiligheid eerst met Axoft

Ondanks alle voordelen kent het internet ook zijn gevaren: cyberaanvallen, malware, phishing. Maar maak je geen zorgen. Met Axoft EASY Security ben je beschermd. Stel je voor dat het internet een grote, woelige zee is. Axoft EASY Security fungeert als een betrouwbaar kompas en stevig schip, waardoor je veilig kunt navigeren door digitale stormen. Met up-to-date software, veilige VPN-verbindingen en een robuuste firewall kun je vol vertrouwen het web verkennen en de vrijheid vieren.

Meer informatie

De Internationale Dag van het Internet is niet alleen een feestje, maar ook een herinnering. Een herinnering om alert te zijn en om voorbereid te zijn op de online risico’s. Met Axoft EASY Security ben je de gevaren altijd een stap voor.

Wil je meer weten over hoe je veilig online kunt blijven? Neem dan contact op met Axoft.

 

Wim Milder
Business Development Directeur